Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівнику справами апарату парламенту дали орден і звільнили

Четвер, 6 червня 2002, 11:05
Звільнені керівник апарату Верховної Ради України В'ячеслав Коваль і керівник справами парламенту Олександр Таран.

Як повідомив постійний представник президента України у Верховній Раді, член фракції "Єдина Україна" Олександр Задорожний, розпорядження про це в середу підписав голова парламенту Володимир Литвин.

Також у середу увечері було підписане розпорядження спікера про призначення виконуючим обов'язки керівника апарату Сергія Дрижчаного (один із заступників глави апарату). За словами Задорожного, у середу увечері президент України Леонід Кучма підписав указ про нагородження Коваля орденом "За заслуги" 2-го ступеня.

У цей же день у телефонній бесіді Кучма подякував Ковалю за роботу на посаді керівника апарату Верховної Ради третього скликання.

Коваль був призначений керівником апарату парламенту після "оксамитової революції" у січні 2000 року. Він є народним депутатом України 4-го скликання, членом фракції "Наша Україна".

Відповідаючи на питання про кандидатуру на посаду глави апарату парламенту, Задорожний сказав, що вона вже є, однак ім'я відмовився назвати. "Це не працівник апарату Верховної Ради", - сказав постпред, зазначивши, що ця людина має великий досвід керівника.

За його словами, посада керівника апарату є об'єктом загальної угоди лідерів фракцій, оскільки за бальною системою оцінена у 2 бали. Задорожний також повідомив, що розпорядженням Литвина у середу був звільнений керівник справами парламенту Олександр Таран. За його словами, Таран також нагороджений орденом "За заслуги" 3-го ступеня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування