У посланні до нового парламенту Кучма забув про політику – Гаврилишин

Понеділок, 3 червня 2002, 11:58
У своєму посланні до новообраного парламенту президент Леонід Кучма виділяє економічні питання, забуваючи про політичні зміни в державі, вважає президент фонду "Відродження" у Женеві Богдан Гаврилишин.

"Мені здається, що тут акцент може надто великий на економічних перетвореннях. Трохи було б більше зрівноважено, якби стільки ж ваги було надано і певним ще потрібним політичним перетворенням на Україні, перебудові судової системи, змінам в системі адміністрації, питанню про децентралізацію адміністрації, про більше місцеве самоуправління і так далі", зазначив Гаврилишин в інтерв'ю Радіо Свобода.

Говорячи про вступ України до Світової організації торгівлі, Гаврилишин відзначив, що термін 2002-2003 рік є "оптимістичним". "Якщо Росія стане членом СОТ і вона мабуть стане досить швидко, бо буде мати величезну підтримку і від Америки, і від деяких інших країн через, я би сказав, більше політичні, ніж суто комерційні чи економічні аргументи. І тоді будуть там ще й додаткові перепони, бо сама Росія буде ставити гострі передумови до України вже як член СОТ", - зауважує політолог.

"Соромно слухати як попередній прем’єр-міністр України (Віктор Ющенко - УП), будучи погано поінформованим, повторяв і в Вашингтоні, і в Брюсселі, що Україна стане членом СОТ вже в 2001-році", - зауважує Гаврилишин. На його думку, "ми замало попрацювали з СОТ".

Так само "оптимістичним" назвав Гаврилишин той факт, що умови для вступу України в Європейський Союз будуть створені у 2011 році. Як він зазначає, у посланні президента зазначена "друга дата - 2007 рік, щоб Україна стала асоційованим членом ЄС". На думку політолога, " ця дата досить реалістична, якщо Україна буде далі прогресувати на економічному фронті і здійснювати певні політичні реформи. Але вже 2011 рік, щоб стати членом ЄС, це занадто оптимістично".

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування