"Україна без Кучми" повертається?

Четвер, 27 червня 2002, 14:49
Близько 500 представників національно-патріотичних партій та громадських організацій пікетували адміністрацію президента. За даними агентства УНІАН, вони скандували: "Кучму геть!", "Геть злочинну владу!", "Україна без Кучми!".

Пікетувальники наголошують, що напередодні Дня Конституції українські національно-патріотичні партії та громадські організації, солідаризуючись з шахтарями, "йдуть до гаранта Конституції заявити про свої політичні, соціальні, громадські, економічні та інші права". Під адміністрацією президента у четвер також проводять акцію протесту шахтарі, вимагаючи повернути їм борги з зарплати.

Близько 10 правоцентристських партій і громадських організацій, зокрема "Собор", Народний рух України, Український народний рух, партії "Реформи і порядок", БЮТ, КУН, ОУН, також брали участь у пікетуванні адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, обласних і місцевих органів влади з метою "зупинити антиукраїнський наступ влади".

Під час акції збиралися підписи під зверненням до керівників держави про порушення конституційних прав громадян. Крім того, партії ініціюватимуть внесення до порядку розгляду сесії Верховної Ради звіту уряду з питань дискримінації українців.

Проте за даними агентства "Інтерфакс-Україна", приблизно 350 чоловік пікетували у четвер у Києві адміністрацію президента України. Як повідомляє агентство, на мітингу біля адміністрації були присутні народні депутати Анатолій Матвієнко (лідер партії "Собор", член Блоку Юлії Тимошенко), Павло Мовчан (фракція "Наша Україна"), Степан Хмара (БЮТ) та інші.

Мітингуючі тримали плакати з написами, що засуджували русифікацію, з критикою президента Кучми. Пікетники організованою колоною пройшли до будівлі Кабінету міністрів, де акція продовжилася. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", акція проходить спокійно, без ексцесів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування