Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія й Україна тепер разом будуть торгувати зброєю

Четвер, 20 червня 2002, 16:00
Запланована до підписання у п'ятницю у Харкові українсько-російська міжурядова угода про порядок взаємодії при здійсненні експорту продукції, робіт і послуг військового призначення до третіх країн дозволить уникнути зайвої конкуренції між відповідними структурами двох країн при виході на світові ринки продукції військового призначення.

Про це у четвер у Харкові заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник держсекретаря Міністерства промислової політики України Валерій Козаков. Козаков також є головою підкомісії з питань співпраці в області авіаційної і космічної промисловості українсько-російської змішаної міждержавної комісії з питань співпраці, сьоме засідання якої проведуть у п'ятницю прем'єр-міністри України і РФ Анатолій Кінах і Михайло Касьянов.

"Ця угода дає можливість цивілізовано й узгоджено будувати стосунки на ринках третіх країн, реалізовувати спільні проекти", - заявив Козаков, додавши, що документом передбачені принципи і механізми, в основному, таких структур, як Державна акціонерна компанія "Укрспецекспорт" і Федеральна державна унітарна компанія "Рособоронекспорт". "Ця угода дуже потрібна для наших країн", - відзначив він.

Козаков зазначив, що реалізація документа не вимагає створення нової двосторонньої структури у цій сфері, оскільки їх вже існує досить, зокрема, у складі змішаної комісії є підкомісія з військово-технічної співпраці, а також підкомісія із співпраці в області авіаційної і космічної промисловості.
Усього за підсумками засідання комісії планується підписати приблизно 9 двосторонніх документів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування