Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УНСОвців з-за грат буде витягувати парламентська комісія

Понеділок, 10 червня 2002, 16:18
Народний депутат України, колишній лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль вніс до Верховної Ради проект постанови про створення парламентської комісії, яка б зайнялася розслідуванням подій 9 березня 2000 року у Києві.

Як повідомив Шкіль у понеділок на прес-конференції у Львові, ввійти до складу цієї комісії вже погодилися народні депутати Тарас Чорновіл ("Наша Україна"), Валентина Семенюк (фракція Соцпартії), Степан Хмара (БЮТ) і Сергій Головатий (БЮТ), а очолити її погодився, за словами колишнього лідера УНА-УНСО, Володимир Філенко ("Наша Україна").

Шкіль також заявив, що у Києві проведе переговори з представниками фракцій Компартії і СДПУ(О) про входження їх членів у комісію.

За словами депутата, події 9 березня 2000 року в українській столиці повинні стати об'єктом пильного розгляду у парламенті, оскільки версія правоохоронних органів про організаторів масових порушень у той день "залишається усього лише версією".

Наприклад, повідомив Шкіль, під час судового засідання виявилося, що тільки двоє з більш ніж 30 потерпілих пам'ятають, куди саме їх поранили. На його думку, детальному вивченню підлягає і багато інших аспектів цих подій.

Як повідомлялося, 9 березня минулого року у Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. СБУ порушило кримінальну справу відносно організаторів й активних учасників порушень й арештувала ряд членів УНА-УНСО, в тому числі Шкіля.

Раніше Голосіївський місцевий суд Києва ухвалив рішення про звільнення Шкіля з-під варти у зв'язку з обранням його народним депутатом України. Його справа повинна бути виділена в окреме виробництво і припинена.

У кінці травня з-під варти були звільнені на підписку про невиїзд двоє членів УНА, які обвинувачуються у справі про масові порушення 9 березня, Павло Литвиненко і Денис Андрюсенко.

У СІЗО залишилися 13 обвинувачених членів УНА-УНСО.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування