Порошенко, як мажоритарник, теж хоче парламентський портфель

Середа, 8 травня 2002, 11:52
Керівник виборчого штабу блоку "Наша Україна" Петро Порошенко вважає, що при розподілі парламентських портфелів потрібно враховувати кількість не тільки депутатів, що пройшли у Верховну Раду за партсписками, але і парламентаріїв, які перемогли у мажоритарних округах за підтримки певних політичних сил.

В інтерв'ю журналістам в середу у Києві Порошенко зазначив, що, за його інформацією, таких депутатів нараховується у загальній складності 345-350 чоловік (як списочників, так і мажоритарників).

За словами керівника виборчого штабу Віктора Ющенка, наскільки йому відомо, вже існує компромісна пропозиція. "Цей принцип повинен бути визначальним при визначенні квот, на які претендує політична сила", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів про те, який "пакет" фракція "Наша Україна" збирається запропонувати на керівні пости у парламенті, Порошенко заявив, що "певні домовленості" будуть досягнуті 10-11 травня. "Поки що ми повинні домовитися (з іншими парламентськими силами) про процедуру голосування (за керівництво Верховної Ради), а після цього виходити на певні варіанти, визначені пакети, які будуть висуватися від імені нашої фракції", - сказав Порошенко.

"Процедурно це повинна бути не пропозиція про конкретні прізвища, наприклад, Порошенко, Бессмертний або Ющенко, а пропозиція, яка повинна бути затверджена політрадою блоку і пройти певні демократичні процедури", - додав він.

У парламент України обирається 450 депутатів, з яких 225 – за списками партій і блоків, 225 - в одномандатних мажоритарних округах. Ряд одномандатників висунули або підтримали політичні сили. Деякі з депутатів-самовисуванців також заявили про намір приєднатися до партій і блоків, які пройшли у парламент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування