Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голосування по Литвину "дуже корисне" - Полохало

Середа, 29 травня 2002, 14:47
Результати спікеріади створили реальні підстави та надали шанс для формування в Україні цивілізованої політичної опозиції. Так прокоментував факт обрання керівництва парламенту виключно із представників фракцій "Єдина Україна" та СДПУ(О) шеф-редактор журналу "Політична думка" Володимир Полохало.

Він сказав, що недемократична стратегія фракції "Єдина Україна" та недемократична процедура формування президії ВР стала реальною зокрема й через те, що фракція "Наша Україна" виявилася "технологічно непродуктивною" у період після 31 березня і не використала морально-психологічну перевагу, отриману внаслідок перемоги на виборах.

На думку політолога, певним чином цьому сприяли також непослідовність лідера фракції Віктора Ющенка, надзвичайно широка палітра неузгодженостей всередині фракції "Наша Україна" та "двоїста" поведінка комуністів.

Водночас, наголосив Полохало, з точки зору перспективи демократичного розвитку України це голосування стало "дуже корисним". Якщо Ющенко чи його команда не почнуть апелювати до влади, випрошуючи портфелі парламентських комітетів, то "Наша Україна" має шанс трансформуватися із так званої морально-етичної опозиції у справжню політичну опозицію, вважає він. І, на його думку, "це вже буде політична опозиція курсу влади та тіньовій політиці, яка здійснюється у державі".

За прогнозом Полохала, розширившись за рахунок блоку "Наша Україна", опозиція в особі Соціалістичної партії України та Блоку Юлії Тимошенко таким чином "зможуть еволюціонізувати в бік нормальної політичної опозиції".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування