Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті готуються до голосування по "пакетах": Литвин-Васильєв-Зінченко і Мартинюк-Безсмертний-Турчинов

Вівторок, 28 травня 2002, 16:49
У Верховній Раді України о 16.18 була оголошена 40-хвилинна перерва для того, щоб тимчасова рахункова комісія підготувала бюлетені для голосування по "пакетах" Володимир Литвин ("Єдина Україна") - Геннадій Васильєв ("Єдина Україна") - Олександр Зінченко (СДПУ(О)) і Адам Мартинюк (КПУ) - Роман Безсмертний ("Наша Україна") - Олександр Турчинов (БЮТ).

Народні депутати ухвалили рішення не заслуховувати претендентів на посаду спікера, оскільки вони раніше вже подали свою програму і відповіли на питання колег.

Член фракції "Єдина Україна" Сергій Тігіпко, представляючи "пакет" кандидатур на керівництво парламенту, внесений його фракцією і СДПУ(О) (Литвин - Васильєв - Зінченко), заявив, що "Єдина Україна", "скоординувавши позиції" з фракцією СДПУ(О), провела "максимально широкі переговори зі всіма парламентськими силами".

"Ми намагалися бути максимально компромісними. На жаль, всі консультації виявилися безрезультатними у плані створення більшості", - заявив Тігіпко. За його словами, "виходячи з однакового бачення стратегії розвитку України", фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) пропонують депутатам проголосувати за "пакет" Литвин-Васильєв-Зінченко.

У ході обговорення представник фракції Блоку Юлії Тимошенко Олег Білорус звинуватив тимчасову рахункову комісію парламенту у тому, що вона виготовляє зайві бюлетені для голосування, за які, за його словами, "пропонують гроші".

Голова тимчасової рахункової комісії комуніст Валерій Мішура відкинув обвинувачення в тому, що бюлетені "продаються". За його словами, друкуються 450-456 бюлетенів, які обов'язково перераховуються, а їх надлишки знищуються, про що складаються відповідні акти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування