"Солідарні" з Порошенком та вільні "нашоукраїнці"

Вівторок, 28 травня 2002, 14:20
Можна скільки завгодно сміятися над тим, як прилюбляються до проєвропейської надії нації Віктора Ющенка західні ЗМІ, однак в чому-чому його блоку, а тепер і фракції, не відмовиш, так це в саме тій горезвісній прозорості, без якої нормальної демократії, як кажуть, не буває. Звісно ж, траспарентність "Нашої України" ще далека від абсолютної, але все ж у порівнянні з багатьма іншими претендентами на владу в країні, це вже щось.

Так, фракція регулярно та відкрито сповіщає про свій склад, адже кінець кінцем, парламент - це не тільки лідери фракцій та їхні домовленості, але й всі інші 440 з гаком народних обранців, які спочатку билися за голоси виборців, а тепер самі (принаймні, деякі з них) стають об'єктом пильної уваги з боку мисливців за голосами, щоправда вже іншого рівня.

Читачі "Української правди" у свій час вже змогли оцінити "презентацію" фракції Ющенка ще до початку роботи парламенту, 27 травня з'явилася можливість в обличчя познайомитися з фракційною підгрупою "Разом", а у вівторок "розкрилася" створена ще 13 травня секція "Солідарність". У контексті складних процесів, що нині мають місце в "Нашій Україні", безпосередня диспозиція внутрішньофракційних "багнетів" може дати добру поживу для роздумів.

За власним повідомленням підгрупи "Солідарність", до її складу входить 19 осіб. Наприклад, тут опинилися молодший Омельченко, що записався в понеділок до "Разом", та очікуваний в тій самій групі Дмитро Сандлер. Крім того, з колоритних нардепів під крило Порошенка відправилися безталанний одеський мер Едуард Гурвіц, співачка-магістр Оксана Білозір та громадський керівник майже "всія" профспілок України Олександр Стоян, а також видний борець з оргзлочинністю Юрій Кармазін.

Водночас, за інформацією прес-служби блока, станом на 28 травня до секції Порошенка входять 18 народних депутатів, а до "Разом" – заявлені у вівторок 17. Себто, арифметично виходить, що Олександр Омельченко все ж таки знаходиться у підгрупі Олега Рибачука. Невідповідності у цифрах знову ж таки можуть свідчити про приховане протистояння всередині фракції, де відбувається те ж саме полювання за головами, що й рівні Верховної Ради в цілому.

Отже, за станом на 28 травня 2002 року підгрупа колишнього керівника штабу блоку Віктора Ющенка мала наступний вигляд (зі вказуванням "попереднього місця роботи"):

1.Артеменко Юрій Анатолійович (головний редактор газети "МИГ", Запоріжжя)
2.Атрошенко Владислав Анатолійович (радник Президента Українського союзу промисловців і підприємців з питань паливно-енергетичного комплексу)
3.Бартків Василь Павлович (заступник голови правління відкритого акціонерного товариства "Полтаванафтопродукт" )
4.Білозір Оксана Володимирівна (співачка, завідуюча кафедрою Київського національного університету культури і мистецтв)
5.Гурвіц Едуард Йосипович (народний депутат України)
6.Жебрівський Павло Іванович (президент закритого акціонерного товариства "Фармація-2000", голова спостережної ради закритого акціонерного товариства "Бердичів-холод", голова правління відкритого акціонерного товариства "Мар'янівський склозавод")
7.Зімін Олег Петрович (заступник генерального директора закритого акціонерного товариства "Укрпромінвест")
8.Кармазін Юрій Анатолійович (народний депутат України)
9.Король Віктор Миколайович (народний депутат України)
10.Майстришин Володимир Якович (директор малого підприємства "Техногаз")
11.Макеєнко Володимир Володимирович (народний депутат України)
12.Матвійчук Едуард Леонідович (шеф-редактор газети "Євро-Центр")
13.Омельченко Олександр Олександрович (виконавчий директор корпорації "Укрреставрація")
14.Плютинський Володимир Антонович (народний депутат України)
15.Порошенко Петро Олексійович (народний депутат України) – голова підгрупи
16.Сандлер Дмитро Михайлович (голова ревізійної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Європродімпекс")
17.Скомаровський Володимир Володимирович (генеральний директор приватного підприємства-компанії "Владімір")
18.Сокирко Микола Васильович (директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Передовик")
19.Стоян Олександр Миколайович (народний депутат)

Інші внутрішньофракційні групи мають наступний вигляд: ПРП склаждається з 30 депутатів, група Рухів – з 36. Разом у фракції "Наша Україна" зараз 119 народних обранців.

Поки що не заявили про своє входження до будь-якої з груп 8 депутатів:

1. Ернест Галієв,
2. Микола Катеринчук,
3. Віктор Мусіяка,
4. Володимир Стретович,
5. Олег Тягнибок,
6. Володимир Щербань,
7. Олексій Ярославський
8. Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування