Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах вірить у парламент, Конституцію та майбутнє свого уряду

Вівторок, 2 квітня 2002, 18:42
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах заявив, що обрання нового парламенту не є обов'язковою умовою для зміни персонального складу Кабінету міністрів.

Відповідаючи на питання про перспективи збереження нинішнього уряду, а також про те, чи надходили йому вже пропозиції залишитися на посту прем'єра, Кінах на прес-конференції у вівторок у Києві нагадав, що згідно з Конституцією, уряд України затверджується на період повноважень президента країни, а не парламенту.
Крім того, Анатолій Кінах зазначив, що в нинішніх умовах "надто необхідно" підвищити якість співпраці законодавчої і виконавчої влади.

У зв'язку з цим він нагадав, що уряд має досвід такої роботи, зазначивши, що починаючи з другого півріччя минулого року працювала постійно діюча консультативна рада між Кабінетом міністрів і Верховною Радою, яка вирішувала питання удосконалення співпраці двох гілок влади.

"Я дуже хотів би, щоб цей позитивний досвід обов'язково був би поглиблений і використаний в умовах роботи нового парламенту", - відзначив прем'єр.

При цьому прем'єр підкреслив, що у України, як держави, суспільства і економічної системи немає запасу міцності і запасу часу, щоб затягувати формування ефективних і конструктивних умов співпраці гілок влади.

Він зазначив, що жодна системна проблема, зокрема, по реформуванню податкової системи, створенню сприятливого інвестиційного клімату або сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу не можуть бути вирішені тільки президентом, парламентом або урядом. "Ця робота вимагає співпраці", - додав глава уряду.

У зв'язку з цим прем'єр заявив, що буде робити все для того, щоб новий парламент зробив черговий крок для формування дієздатної більшості, яке "бажає і уміє працювати в інтересах держави".

Відповідаючи на питання журналістів, кого він бачить союзниками нинішнього уряду в складі нового парламенту, Кінах заявив, що такими, передусім є "народні депутати з високою моральною планкою, професіонально підготовлені, які прийшли працювати в Верховну Раду в інтересах держави і людей".

"Я буду дуже наполегливо шукати таких союзників у всіх політичних спектрах парламенту", - додав прем'єр.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування