Табачник підтверджує альянс "За ЄдУ" з комуністами?

Четвер, 18 квітня 2002, 12:07
Від фракції "За єдину Україну!, "за логікою політичних подій, що розвиваються", на посаду голови Верховної Ради "повинен, просто зобов'язаний" претендувати лідер однойменного блоку Володимир Литвин, вважає один з провідних членів цього блоку Дмитро Табачник.

"А кандидатура прем'єра визначиться в процесі не тільки парламентських переговорів, а і, насамперед, переговорів парламентської більшості з президентом", - заявив він в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в четвер.

Кажучи про монолітність і довговічність майбутньої фракції "За єдину Україну", Табачник зазначив, що стійкість тієї або іншої політичної конфігурації залежить від трьох чинників: від того, наскільки враховані інтереси представників різних партій, що війшли в одну фракцію, наскільки загалом успішною буде діяльність фракції в парламенті, в тому числі і в реалізації амбіцій її членів, і наскільки ефективним виявиться її керівництво.

"Якщо ці три складові співпадуть хоч би частково, то можна говорити про досить успішне політичне об'єднання", - сказав він.

За словами Табачника, існує тільки два варіанти створення парламентської більшості. Перший - більшість, створена на основі об'єднання фракції "За єдину Україну!" з фракцією блоку "Наша Україна". Другий - лівоцентристська більшість, побудована на базі фракцій "За єдину Україну!" і СДПУ(О) "із залученням максимальної кількості мажоритарників і забезпечене, до того ж, співпрацею з комуністами".

"Подальша робота парламенту покаже, яка з конфігурацій буде більш успішною", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування