Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада хоче закрити справу Гонгадзе і касетний скандал, тому не пускає Жира у депутати

Середа, 10 квітня 2002, 18:45
Партія "Реформи і порядок" заявляє, що грубе втручання влади у виборчий процес, тиск збоку адмінресурсу і виявлені факти фальсифікації виборів у 35-му виборчому окрузі - це не тільки політична розправа над Олександром Жиром, але і спроба влади закрити справу Гонгадзе і тему касетного скандалу".

В заяві ПРП наголошується, що "політичною розправою" над Жиром ПРП вважає "ігнорування Центрвиборчкомом" численних порушень на виборах у 35-му одномандатному окрузі, в якому він балотувався.

ПРП відзначає, що за попередніми результатами у цьому окрузі переміг кандидат від блоку "За єдину Україну!" з відривом в 200 голосів. "Проте, через неправомірні дії органів міліції і представників влади, шляхом численних порушень результати голосування в 35-му окрузі були змінені", - говориться у заяві.

"Заради того, щоб припинити діяльність керівника тимчасової слідчої комісії у справі Гонгадзе, влада вдалася до таких брудних методів, як підміна декількох десятків протоколів дільничих виборчих комісій, вилучення бюлетенів, блокування ділянок представниками міліції і фальсифікація протоколів на 60 ділянках", - відзначає партія.

У заяві також наголошується, що спроби Жира оскаржити результати виборів в окружкомі і Центрвиборчкомі ні до чого не приводять.

У понеділок ЦВК відмінив рішення окружкому 35-го округу від 3 квітня про підсумки голосування в окрузі, проте не задовольнив скаргу кандидата у народні депутати Олександра Жира про визнання виборів в цьому окрузі недійсними. За словами члена ЦВК Василя Співака, порушення, зафіксовані у протоколах, не впливають" на результати виборів, так само як і різниця у кількості голосів виборців, відданих за двох кандидатів - Жира і Віктора Драчевського, який, згідно з рішенням окружкому, визнаний переможцем в цьому окрузі.

Як повідомлялося, у вівторок Жир заявив про намір звернутися до Верховного суду України з приводу фактичного незадоволення Центрвиборчкомом його скарги у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів у 35-му окрузі (Дніпропетровська область). Він також повідомив, що цього ж дня передасть представникам ОБСЄ в Україні наявні в його розпорядженні відеокасети, що фіксують грубі порушення виборчого законодавства і факти втручання місцевої влади в процес виборів. На прес-конференції він продемонстрував матеріали і відеокасети, на яких зафіксовані, за його словами, "грубі порушення Конституції і закону про вибори".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування