Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вівторок може відбутися спеціальне засідання парламенту з приводу касетного скандалу

Понеділок, 4 березня 2002, 11:52
Голова Верховної Ради Іван Плющ до ранку вівторка чекатиме офіційного звернення тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування справи Гонгадзе щодо проведення спеціального засідання Верховної Ради, і в разі його надходження поставить це питання на голосування.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив керівник Інформаційного управління ВР Сергій Куций. Плющ сказав, що в разі, якщо голосування буде позитивним (226 голосів), тоді відбудеться спеціальне засідання парламенту "по плівкам Мельниченка".

В понеділок голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування справи Георгія Гонгадзе Олександр Жир заявив, що вимагатиме проведення спеціального засідання Верховної Ради щодо ситуації в країні на підставі матеріалів, зібраних комісією.

Крім того, народний депутат Олександр Єльяшкевич заявляє, що залишає за собою право на адекватні дії як у стінах Верховної Ради, так і за її межами, якщо у вівторок о 10.00 не розпочнеться спеціальне засідання Верховної Ради щодо "плівок Мельниченка".

Виступаючи в понеділок на погоджувальній раді парламенту Єльяшкевич сказав, що Верховна Рада зобов'язана провести спеціальне засідання, основною темою якого є оприлюднення експертизи плівок колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка. Як зазначив Єльяшкевич, не треба робити вигляд, що в державі нічого не трапилось - "Кучма - вбивця, і я несу відповідальність за ці слова. Це мене вбивали, це вбивали вашого водія та охоронця, Іване Степановичу".

Напад на Єльяшкевича стався 9 лютого 2000 року біля готелю "Москва", де він проживав. В результаті нападу невідомого зловмисника він отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку й перелом перенісся. Майор Мельниченко оприлюднив плівки з кабінету президента, на яких Кучма особисто погрожував Єльяшкевичу.

Голова тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир 18 лютого ц. р. на прес-конференції сказав, що оригінали результатів двох експертиз, проведених американською фірмою "Бек Тек" знаходяться в США і "ці папери готуються для звернення до суду тих осіб, які постраждали внаслідок дій тих людей, чиї голоси лунають на записах Мельниченка".

Єльяшкевич підкреслив, що йому теж відома особа, чий голос записаний на плівці разом із голосом Кучми, але він просив Жира поки що не називати цього прізвища "в силу питань передусім безпеки". Він заявив, що назве прізвище співрозмовника Кучми в ході судових засідань, аби той міг бути допитаний. Єльяшкевич додав, що окрім Мельниченка, як свідка, є ще свідки "по процесах, пов'язаних з моїм побиттям 9 лютого 2000 року та іншими подіями навколо мене".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування