"Яблуко" прагне засадити Кучму і хоче об'єднатися з Морозом і Тимошенко

Понеділок, 18 березня 2002, 13:15
Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський заявляє, що переходить у "жорстку опозицію до влади" і збирається довести причетність президента України Леоніда Кучми, колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка і колишнього голови Служби безпеки України Леоніда Деркача до смерті Георгія Гонгадзе.

В понеділок на прес-конференції в Києві Бродський заявив, що "Яблуко" буде знаходитися у жорсткій опозиції до тих пір, поки "не буде замінений режим" в країні, підкресливши, що в Україні "немає демократії, в Україні володарює атрибутика демократії".

Відповідаючи на питання, що з себе буде представляти "жорстка опозиція", лідер "Яблука" заявив, що партія "ніколи не голосуватиме за жодне з питань, які ставитиме влада". Крім того, за його словами, партія проводитиме акції протесту "з усіх ситуацій, які є в країні". "Ми покажемо, що влада сильна настільки, наскільки слабка опозиція", - відзначив він.

Оскільки ані лідер Соцпартії України Олександр Мороз, ані організатор акції "Україна без Кучми" Юрій Луценко не змогли" довести причетність Леоніда Кучми до "касетного скандалу", заявив Бродський, партії "Яблуко" "належить зробити це". "Ми беремося довести відповідальність Леоніда Кучми, Юрія Кравченка і Леоніда Деркача, з питання смерті Жори Гонгадзе", - заявив лідер "Яблука".

До 27 березня партія "Яблуко" збирається провести "надзвичайний позачерговий з'їзд", на якому буде ухвалено рішення "про перехід в жорстку опозицію до діючої влади". На з'їзд будуть також запрошені лідер виборчого блоку Юлія Тимошенко, лідер СПУ Мороз.

"Партія "Яблуко" пропонує всім порядним політикам об'єднатися, щоб перемогти на цих виборах і не допустити створення парламентської більшості панами Литвином, Кононовим, Медведчуком і Довженко. Ці плани влади не мають реалізуватися", - заявив Бродський.

Жорстка заява Бродського з'явилася після того, як в п'ятницю Центральная виборча комісія зняла з реєстрації кандидатами в народні депутати за списком партії "Яблуко" вісім чоловік, у тому числі № 1 Бродського і № 2 Віктора Чайку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування