Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа турбується про те, як українці розуміють слово "чесність"

Середа, 13 березня 2002, 16:28
Делегація Парламентської асамблеї ОБСЄ стурбована тим, що учасники виборів і виборці не вірять у можливість проведення чесних виборів, заявив на прес-конференції у Києві у середу президент ПА ОБСЄ Адріан Северін.

Причиною такого високого рівня недовіри, вважає Северин, є "нерівне освітлення" програм і позицій учасників виборчого процесу. Він повідомив, що закликав владу України звернути увагу на забезпечення рівного освітлення діяльності всіх кандидатів у депутати.

Делегація, відзначив Северин, переконана, що вибори будуть сприяти консолідації українського суспільства. Він висловив надію на те, що внаслідок парламентських виборів буде створено сильний парламент, "відданий підтримці демократичних реформ" і продовженню політики євроінтеграції.

В той же час, тільки кожен 20-й з опитаних серед населення України вважає, що фальсифікації результатів виборів не буде.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром політичного аналізу і консультування при журналі "Політична думка" з 1 по 11 березня. У ході виборів було опитано по 400 чоловік у 75 округах і загальна кількість опитаних становила 30 тис. чоловік.

Згідно з даними опитування, 49,5% опитаних вважають, що фальсифікація результатів волевиявлення виборців під час голосування і підрахунку голосів на виборчих дільницях буде мати місце, ще 45% було складно відповісти на це питання, і лише 5,5% впевнені, що фальсифікації не буде.

З тих, хто вважає можливим фальсифікацію виборів, 25,6% вважають, що вона буде направлена проти блоку Юлії Тимошенко, 24,5% - проти Соціалістичної партії України, 21,5% - проти Комуністичної партії України, 18,9% - проти блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Крім того, 51,2% вважають, що ця фальсифікація буде відбуватися на користь блоку "За єдину Україну!", 25,6% - об'єднання "Жінки за майбутнє", 19,5% - Соціал-демократичної партії (об'єднаної), по 9,5% - на користь Компартії і блоку "Єдність", 7,5% - блоку "Наша Україна", 4,5% - Партії зелених України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування