"За Єду" начебто перемагає комуністів в традиційно червоних регіонах

Вівторок, 12 березня 2002, 13:36
Найактивнішу виборчу кампанію в Севастополі проводять блок "За єдину Україну!, "Комуністична партія України і Всеукраїнське об'єднання "Жінки за майбутнє". До такого висновку прийшли фахівці Українського інституту науково-технічної і економічної інформації, які опитали 303 жителі міста.

Приблизно однакову передвиборну активність виявляють Партія зелених України і блок "Наша Україна".

За даними дослідження, севастопольці симпатизують блоку "За єдину Україну!" - за нього проголосували б 17,6 % респондентів, а також Компартії, за яку віддали б свої голоси 19,47% опитаних городян.

Крім того, 4%-й бар'єр долають "Наша Україна" (7,92%), "Російський блок" (5,61%), ПЗУ (5,28%), "Жінки за майбутнє" (4,95%). Рівний передвиборчий рейтинг мають Соціал-демократична партія України (об'єднана), Блок Юлії Тимошенко і партія "Яблуко" - по 4,29% голосів потенційних виборців.

На питання про те, чи будуть севастопольці брати участь у голосуванні 31 березня, ствердно відповіли 70% опитаних, негативно - 10%, а 20% ще не знайшли для себе рішення.

А в Луганській області на початку березня блок "За єдину Україну!" випередив за рейтингом Комуністичну партію України. Про це свідчать результати опитування 5980 потенційних виборців, проведеного 9-10 березня Східноукраїнським національним університетом ім. В.Даля.

За підсумками опитувань, якби вибори до Верховної Ради відбулися 17 березня, за блок "За єдину Україну!" проголосували б 17,3% опитаних, а за КПУ – тільки 17,1%.
Таким чином, "Луганська область має шанс на майбутніх виборах позбутися ярлика "комуністичного заповідника", заявив керівник групи соціального моніторингу університета Олексій Корнілов.

На думку соціологів, причиною динамічного зростання рейтингу "За єдину Україну!" в області став той факт, що кандидати від блоку до рад всіх рівнів "йдуть однією командою", при чому ця команда "здатна демонструвати реальні результати" своєї діяльності.

Крім комуністів, найближчими конкурентами блоку "За єдину Україну!" є Соціал-демократична партія України (об'єднана), що набрала за результатами соцопитування 5,3% голосів, Партія зелених України (4,7%), "Жінки за майбутнє" (4%) і блок "Наша Україна" (2,4%.).

За даними попереднього опитування, проведеного 1 березня, рейтинг КПУ становив 17,1%, блоку "За єдину Україну!" - 15,1%, СДПУ(О) - 5,3%, ПЗУ - 4,6%, "Жінки за майбутнє" - 3,8%, "Наша Україна" - 2,6%.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування