Результати експертизи плівок Мельниченка привезе Жир

Четвер, 7 лютого 2002, 09:29
Голова тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України у справі журналіста Георгія Гонгадзе та інших резонансних справах Олександр Жир прибув до США з метою отримання результатів експертизи записів екс-майора Миколи Мельниченка, зроблених у кабінеті президента України.

Як повідомила прес-секретар парламентської комісії Ганна Тимченко, Жир не виключає, що матеріали, які він повинен отримати, стануть підставою для порушення справ проти ряду посадових осіб України.

"У в'язницю повинні сісти або ті, чиї голоси звучать у записах Мельниченка, або, якщо вони сфальсифіковані, ті, хто це зробив", - сказав голова комісії.

Очікується, що у четвер Жир дасть прес-конференцію на території США.

Як відомо, у кінці 2000 року були оприлюднені записи, зроблені ніби Мельниченком у кабінеті президента України Леоніда Кучми, на підставі яких він звинуватив керівництво країни у причетності до зникнення Гонгадзе. Неодноразові експертизи записів Мельниченка, які були зроблені після цього не дали остаточного висновку про їх автентичність.

Днями лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявив, що у США закінчена чергова експертиза аудіозаписів Мельниченка, і незабаром вони будуть надані Україні.

Тим часом, у четвер увечері очікується виступ Мельниченка в прямому ефірі радіо "Свобода".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування