Суддя Корчистий визнав, що порушив закон у справі Александрова

Середа, 6 лютого 2002, 17:38
Суддя Донецького обласного апеляційного суду Іван Корчистий, який веде справу про вбивство журналіста Ігоря Александрова, сьогодні у ході засідання Вищої ради юстиції заявив, що "не заперечує, що порушив закон", говорячи про свою постанову щодо призначення розгляду справи на 11 вересня ц.р.

Однак Корчистий наголосив, що якби він призначив розгляд справи на січень ц.р., як це передбачено законодавством, її б розглянути не змогли, оскільки в Донецькому обласному апеляційному суді, де він працює вже 8 років, немає можливості її розглянути, зокрема, через брак коштів, через те, що в приміщенні суду є лише 3 зали засідань, через неможливість варти забезпечити охорону.

Корчистий не заперечив, що вже 8 років через згадані причини фактично порушує терміни призначення розгляду справ, але зауважив, що "суддя на місці - людина безправна" через існуючі умови роботи. "Я лишився один на один зі справою, яку я не можу розглянути не тому, що не готовий, а тому, що держава не може забезпечити для цього належних умов", - сказав Корчистий.

Він також додав, що вже впродовж трьох тижнів не може вивчати матеріали цієї складної справи, а змушений з'ясовувати стосунки, зокрема з журналістами. Корчистий також висловив впевненість, що Міністерство фінансів та Міністерство юстиції України повинні "приїхати в Донецьк і вирішити питання з фінансуванням хоча б цієї конкретної справи".

Корчистий також зауважив, що цією справою "нас втягли у політичну бесіду". Він додав, що згідно з проведеними розрахунками, для продовження судового слухання у справі Александрова, перенесеного на 4 березня ц.р., потрібно 10 тис. грн. на технічне обладнання судового засідання і ще 5 тис. грн. - на відрядження судді до міста Слов'янська.

Продовження судового слухання у справі про вбивство директора телерадіокомпанії "ТОР" Ігоря Александрова, що почалося 28 січня в м.Слов'янську Донецької області, перенесене на 4 березня 2002 року.

Під час суду у справі про вбивство директора телерадіокомпанії "ТОР" Александрова звинувачуваний Юрій Вередюк зажадав відведення судді Івана Корчистого та свого адвоката Діани Зими. Крім того, Вередюк зажадав оснащення залу суду і своєї камери технічними засобами.

Суд задовольнив прохання Вередюка замінити адвоката обвинувачуваного і забезпечити зал суду технічними засобами.

Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" Александров помер 7 липня 2001 р. у лікарні після жорстокого побиття його біля входу в будинок телекомпанії.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування