Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зелені обурені заангажованістю делегації ПАРЄ

Четвер, 28 лютого 2002, 12:22
Лідера Партії Зелених України Віталія Кононова "вразила тенденційність групи Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка приїхали вже з готовими рецептами та висновками". Про це він заявив у четвер після зустрічі з делегацією ПАРЄ у ВРУ.

Кононов заявив, що під час його зустрічі з парламентаріями Ради Європи, "ті брали до уваги тільки негативні приклади, а нейтральну інформацію, приймали з недовірою".

Він також зазначив, що деякі члени делегації ставили "образливі питання, які свідчать, що люди не готові сприймати українську реальність". Так, за словами Кононова, один з європарламентарів запитав, чи є у програмі ПЗУ екологічна проблематика.

На питання журналістів, чи відчуває ПЗУ тиск адмінуресурсу, лідер партії заявив, що "надходять сигнали з місць, але в цілому не відчуваємо".

Кононов зазначив, що "є проблеми, які свідчать про високу конкуренцію, і високу ціну перемоги на цих виборах. Зокрема, ПЗУ виявила факти поширення у Київській області листівок порнографічного змісту від їх імені. Також агітаційні матеріали від імені ПЗУ, до яких вона немає жодного відношення роздавали в Івано-Франківській області, де людям пропонували приходити і брати у ПЗУ гроші.

Водночас заступник голови фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді України Валентин Матвеєв висловив сподівання, що приїзд місії ПАРЄ "хоч якимсь чином допоможе вирішити головне питання - про ведення чесних і прозорих виборів".

Він також зустрічався з європарламентарями, і вони за його словами "уважно вислухали інформацію про порушення виборчого законодавства на стадії проведення виборчої агітації".

Також комуністи звернули увагу місії ПАРЄ на несправедливе формування окружкомів, коли пріоритет при формуванні посад отримали представники блоків "За єдину Україну" та "Наша Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування