Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти "Обкому" побоюються за власну безпеку

Понеділок, 25 лютого 2002, 15:23
"У мене є всі підстави побоюватися за безпеку головного редактора Обкому і свою власну безпеку", заявив "Українській правді" заступник головного редактора інтернет-видання Сергій Сухобок.

Зі слів Сухобока, у п'ятницю і суботу працівники податкової служби робили неодноразові спроби залагодити конфлікт шляхом "сепаратних мирних переговорів". Обіцяли навіть вилучену техніку повернути. Разом з тим, відразу після появи на сайті статті Олексія Міронова про те, що Обком не має наміру кулуарно залагоджувати проблеми, дії податківців активізувалися, повідомляє Сухобок.

До речі, у вівторок у 13.30 у УНІАНі відбудеться спільна прес-конференція Олексія Міронова і Сергія Сухобока, а також почесного президента ВАТ "Корал-Банк" Олександра Ржавського з участю адвокатів потерпілої сторони - Андрія Федура, Віктора Агеєва, Тетяни Монтян. Зі слів Сухобока, на цій прес-конференції журналісти "розкажуть все".

Буквально через пару годин після появи анонса в УНІАНі, у банку, який обслуговує ТОВ "Обком", спробували вилучити всю фінансову документацію сайту. На такі заходи податківці пішли тому, що під час обшуку в офісі "Обкому" їм не вдалося виявити жодних документів про фінансову діяльність видання. У документі, який був поданий у банк, і з якого не дозволили робити копію, говорилося, що ТОВ "Обком" орендує приміщення у банку "Корал", що, м'яко кажучи, не відповідає дійсності.

Між іншим, голова банку, в якому обслуговується "Обком", вирішив самостійно перевірити інформацію про заяву Олексія Вознюка. Пам'ятаєте, цей товариш заявив про помилковість обшуку в "Обкомі"? Так ось, винні знову журналісти, які невірно витлумачили пана Вознюка. Він спростував свої власні слова, пославшись на помилку журналістів.

Журналісти побоюються, що підвищена активність податківців у відповідь на їх зухвалі заяви, може закінчиться чимось надто неприємним для них.

"Ми не підемо на сепаратні мирні переговори з податківцями. Саме тому у нас виникають побоювання, що податківці перейдуть до інших заходів стосовно нас", - говорить Сухобок.

Зараз, як повідомляється на сайті одного з адвокатів видання Андрія Федура http://www.fedur.com.ua/, готується заява про порушення карної справи за фактом незаконного обшуку (165 КК), навмисного перешкодження законної діяльності журналістів (ст. 171 КК), а також за фактом незаконного вилучення комп'ютерів за ознаками складу злочину, що з'явився у новому українському КК (з 01.09.2001) - порушення таємниці кореспонденції, яка передається засобами зв'язку і через комп'ютер (ст. 163 КК), а також позови про відшкодування збитків нанесених ТОВ "Обком" і журналістам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування