Солтиса поховають у Сакраменто

Четвер, 21 лютого 2002, 19:32
Громадянин України Микола Солтис, звинувачений у США у вбивстві своєї сім'ї, який покінчив із собою камері-одиночці буде похований на міському кладовищі адміністративного центра штату Каліфорнія Сакраменто у четвер.

Як повідомили у посольстві України у США, родичі злочинця не збираються звертатися до суду з цивільним позовом з претензіями на якість роботи в'язниці, в якій перебував Солтис.

Як повідомлялося раніше, тіло Солтиса без ознак життя співробітники в'язниці виявили вранці 13 лютого під час контрольного огляду камери. Смерть констатував черговий лікар в'язниці. Для зведення рахунків з життям Солтис приготував петлю з простирадла і пластикового пакету, яку закріпив на світильнику своєї камери.

До моменту самогубства Солтис знаходився у камері-одиночці міської в'язниці Сакраменто, де проводилася досудова експертиза, що включає всі необхідні медичні обстеження. Захист залучив психолога з Сан-Франциско для проведення психічного обстеження і надання необхідною допомоги обвинуваченому.

27-річний Солтис зарізав 20 серпня 2001 року вагітну дружину, своїх дядька і тітку, а також малолітніх двоюрідних брата і сестру. Пізнішє Солтис зарізав власного трирічного сина, якого захопив з собою при втечі. Після десяти днів пошуків Солтиса знайшли у дворі будинку його матері у Сакраменто.

За даними українського МЗС, Солтис, останні декілька років офіційно проживає у США, зберігав українське громадянство.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування