Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вся влада на захист Обкому!

Четвер, 21 лютого 2002, 18:30
Скільки, однак, у преси останнім часом з'явилося захисників! Акцію проти Обкому можна було б назвати граничною дурістю, якби не серйозна підозра в тому, що це прецедент. "Просунені" партії та блоки і окремі політики в цій ситуації вирішили виявити турботу про журналістів, правда, дуже все це схоже на використання ситуації для створення інформаційного приводу.

Не минуло і двох днів, як інформація про ситуацію навколо інтернет-газети розповсюдилася серед всієї політичної еліти. Першим згідно із своїми службовими обов'язками відгукнувся формально діючий голова комітету ВР з питань свободи слова і інформації, лідер фракції СДПУ(О) Олександр Зінченко. Його позицію озвучив контрольований СДПУ (О) Обозреватель.

"Ці дії не залишаться без уваги парламентського комітету зі свободи слова та засобів масової інформації", заявив Зінченко. І додав, що дії податківців відносно цього мережевого видання під час виборчої кампанії можуть справедливо кваліфікуватися, як спроба обмеження свободи слова.

Очевидно, з рекомендації В'ячеслава Піховшека, координаційна рада блоку "Демократична партія України - партія "Демократичний союз" закликала власті "до зваженості у своїх діях по відношенню до ЗМІ в період виборчої кампанії".

Демократи висловили "стурбованість "черговим випадком втручання представників влади в роботу ЗМІ" в зв'язку з "помилковою" перевіркою інтернет-видання Обком" співробітниками податкової міліції.

"Блок вважає неприпустимими такі "помилки" влади і закликає главу Державної податкової адміністрації Миколу Азарова звернути увагу на цей інцидент. Блок також нагадав Азарову про його заяву, згідно з яким під час виборчої кампанії не будуть проводитися перевірки ЗМІ", говориться в повідомленні "Інтерфакс-Україна".

Останнім виступив прем'єр-міністр Анатолій Кінах, який відразу заявив, що бере під особистий контроль вивчення обставин інциденту в інтернеті-виданні Obkom.net.
"Я особисто більш прискіпливо розгляну це питання".

Глава українського уряду назвав "неприпустимим" те, що відбулося і повторення подібних ситуацій в майбутньому.

"Якщо там буде чітко виявлено, що система держвлади, якою є ДНАУ, використовується для тиску в зв'язку з політкампанією з виборів до парламенту, то висновки будуть жорсткими", - підкреслив Кінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування