Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нічого нового експертиза BEK TEK не змінила і не додала, заспокоює Плющ

Четвер, 21 лютого 2002, 16:19
Голова Верховної Ради Іван Плющ не скликатиме позачергової сесії парламенту на прохання голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування справи журналіста Георгія Гонгадзе Олександра Жира.

Про це спікер сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам після зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європейського Союзу, Високим представником з питань спільної зовнішньої політики та безпеки ЄС Хав'єром Соланою.

Плющ нагадав, що після оприлюднення Жиром інформації стосовно результатів експертизи плівок колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка, проведеної американською фірмою "Бек Тек" 12 лютого, він "як пересічний громадянин" вважає, що вона "нічого суттєвого не змінила і не додала".

При цьому Голова ВР повідомив, що після цього мав зустріч з Жиром, на якій сказав, щоб "він на мене не ображався, що я так прокоментував". За словами, Плюща, Жир відповів: "Ви не знаєте, що я буду видавати далі". "Я поки що не чув, що б він такого видав, щоб суттєво змінило ситуацію у цій трагедії", - сказав Плющ.

Він також cказав, що якби Жир прийшов до нього вчора, він би йому нагадав, що свого часу під час формування календарного плану роботи 9-ї сесії вносив пропозицію щодо можливості дозволити Голові Верховної Ради скликати позачергове пленарне засідання в разі потреби. "На жаль, ця норма не пройшла". "Ми ухвалили календарний план роботи парламенту на 9-ту сесію, і Плющ не має права скасувати цю постанову Верховної Ради", відзначив спікер.

Водночас Плющ зазначив, що мав би право вийти з пропозицією про скликання позачергової сесії і оголосити про це за 2 тижні у пресі згідно з нормою закону. "Якщо я вчора про це почув, то через два тижні буде 5 березня, а в цей час ми вже збираємось", сказав він. Тому Плющ порадив Жиру "не витрачати на це сили, а проводити більше консультацій з депутатськими фракціями, щоб 4 березня на Погоджувальній раді парламенту щось напрацювати і вийти з цим на пленарне засідання".

Жир 20 лютого заявив, що має намір зустрітися з Плющем, щоб обговорити з ним питання щодо скликання позачергової сесії ВРУ.

Жир пояснив свою точку зору тим, що тимчасова слідча комісія нещодавно ухвалила рішення про те, що в разі підтвердження експертизи плівок Мельниченка, зробленої фірмою "Бек Тек", він як голова комісії мусить з'явитися до спікера з вимогою скликати позачергову сесію.

Крім того, Жир підкреслив, що у ході позачергової сесії Верховна Рада має ухвалити рішення, яке стосуватиметься ситуації, в якій знаходиться держава.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування