Українська збірна провалила Олімпіаду через спонсорство "ЗаєдУ"?

Середа, 20 лютого 2002, 15:09
Глава Адміністрації Президента України, лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин заявляє, що спонсорство Олімпійської збірної України блоком "За єдину Україну!" і реклама цього політичного блоку, яка передається під час трансляції Олімпійських ігор на Україну, здійснюється згідно з законом про вибори. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі зі студентами тернопільських вузів.

За словами Литвина, виборчий блок "За єдину Україну!", як і інші блоки, має кошти на проведення виборчої кампанії, сума яких, згідно з законом про вибори, не повинна перевищувати 2 млн. 500 тис. грн.

Як сказав Литвин, йому відомо, що й інші виборчі блоки хотіли спонсорувати українську олімпійську збірну, але блок "За єдину Україну!" найпершим перехопив цю ідею.

Відповідаючи на запитання, чи можливо, що українська збірна виступає погано через те, що її спонсорами є блок "За єдину Україну!", Литвин сказав, що погані результати нашої збірної з цим не пов'язані. За його словами, просто спрацював олімпійський принцип - головне не результат, а участь.

На його думку, спортсмени Олімпійської збірної не підготовлені на належному рівні. "А чому так трапилось, треба розібратися, і починати розбиратися необхідно з керівництва", сказав Литвин. Як відомо українська збірна не отримала жодної нагороди на Олімпійських зимових іграх в Солт-Лейк-Сіті.

Голова ЦВК Михайло Рябець 12 лютого у Верховній Раді сказав, що "пропаганда на телеканалах виборчого блоку "За єдину Україну!" стане предметом серйозного розгляду ЦВК з прийняттям відповідного рішення.

Зокрема, народний депутат Михайло Косів наголосив, що 90% ефіру становить "пропаганда" блоку "За єдину Україну!".

З цього ж приводу виступив Олександр Мороз та інші народні депутати, які звернули увагу на те, блок "За єдину Україну!" виступає спонсором трансляції на Першому національному телеканалі зимових Олімпійських ігор. Він запитав: "Хто реагуватиме на такі порушення, хто прийматиме рішення про зняття з реєстрації блоку "За єдину Україну!"?

Лідер "Яблука" Михайло Бродський вчора на прес-конференції висловив, зокрема, сумнів у тому, що за 178 тис. грн., які надав блок, можна транслювати Олімпійські ігри, як про це повідомляє УТ-1, адже "трансляція коштує мільйони доларів".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування