ЦВК продовжує реєструвати. Відмовлено Мельниченку і двом Габерам з п'яти

П'ятниця, 1 лютого 2002, 18:49
еєстрація кандидатів у депутати за багатомандатним і одномандатними округами буде повністю завершена 5 лютого, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець.

На 1 лютого ЦВК зареєстрував вже 19 партій і 10 блоків, повідомив Рябець у п'ятницю в інтерв'ю журналістам у Києві.

В п'ятницю ЦВК зареєстрував партійні списки ще шести партій і блоків. З 77 чоловік, внесених у список Української національної асамблеї (УНА), кандидатами у депутати зареєстровані 28, у тому числі 4 члена УНА, яких звинувачують у масовому безладді 9 березня минулого року у Києві (з 11, внесених до списку). Перша п'ятірка партії залишилася без змін: лідер УНА Микола Карпюк, його заступник Едуард Коваленко, голова виконкому УНА Юрій Тима і члени проводу і політради партії Руслан Зайченко і Олег Марчук.

У цей же день ЦВК дав згоду на реєстрацію 30 кандидатів за списком партії "Нова генерація", відмовлено у реєстрації 10-и кандидатам.

Зі списку Всеукраїнської партії трудящих ЦВК зареєстрував 18 чоловік з 29, внесених у списки, у тому числі під №1 - Олександра Мороза (тезка лідера СПУ Олександра Мороза).

Центрвиборчком зареєстрував 149 з 225 чоловік у виборчому списку блоку "Єдність". 54 чоловіка не дали згоди балотуватися за списком, ще 22-м відмовлено у реєстрації.

Перша п'ятірка блоку зареєстрована у повному складі - київський міський голова, лідер блоку Олександр Омельченко, голова Верховного суду Віталій Бойко, народна артистка України Ніна Матвієнко, лідер партії "Справедливість" Сергій Червонописький, академік, головний хірург України Олександр Шалімов.

За списком блоку "Проти всіх", який очолює лідер Патріотичної партії Микола Габер, зареєстровано 76 кандидатів. Усього у списку п'ять чоловік з прізвищем Габер. Відмовлено у реєстрації 31 кандидату, в тому числі, двом Габерам.

ЦВК також зареєстрував 14 чоловік за списком партії "Християнський рух", відмовивши 11-м.

У цей день Центрвиборчком розглянув повторно подані документи і зареєстрував кандидатами у депутати 14 чоловік від Блоку Наталії Вітренко, 12 - від СПДУ(О) і 13 - від Соцпартії України. Серед зареєстрованих кандидатів у депутати за списком СПУ колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка немає.

На розгляді у Центрвиборчкомі знаходяться також документи на реєстрацію ще 4 партій і 3 блоків. Розгляд 4-х списків припинений (блоки "Райдуга", "За Ющенка!" "Жінки за майбутнє дітей" і Партії жінок України). Розглядаються списки Партії реабілітації важко хворих, Соціал-демократичної партії України (лідер Юрій Буздуган) і блоку "Зубр".

Зі слів Рябця, всього у багатомандатному загальнодержавному окрузі зареєстровано вже 3248 кандидатів у депутати, ЦВК відмовив у реєстрації 900.
Із зареєстрованих по партійних списках кандидатів на місця у парламенті 143 є діючими народними депутатами.

За станом на 16.00 1 лютого у ЦВК надійшли дані про реєстрацію 2007 кандидатів у 189 одномандатних округах. З них 64 є депутатами парламенту нинішнього скликання.

У середньому, на 1 депутатський мандат претендують 9 кандидатів. Усього у Верховній Раді України 450 депутатів. Вибори в український парламент відбудуться 31 березня 2002 року.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування