Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЧУК СПОКІЙНО СПРИЙНЯВ СКИДАННЯ "КОМПРОМАТУ"

Середа, 9 січня 2002, 14:34
Лідер Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Віктор Медведчук заявив, що "не побачив нічого невідомого або нового" для себе в інформації, що міститься в обнародуваному записі розмови між Олександром Омельченком і Віктором Ющенком, що стосується його відставки з поста першого віце-спікера Верховної Ради.

"Героїв своєї відставки я дуже добре знаю, і знаю, що і один, і другий мали до цього безпосереднє відношення", - сказав Медведчук журналістам в середу у Києві.

Коментуючи припущення про те, що обнародування цих записів є черговим раундом інформаційної війни, і що можливий випад у відповідь, лідер СДПУ(О) заявив: "Нехай потренуються". "Мене не вдасться закотити нікому, і чим більше буде спроб, тим більше буде реакції на подібні дії", - підкреслив Медведчук.

При цьому лідер СДПУ(О) заявив, що у нього "вистачить сил, мужності і здібностей протистояти цьому".

Він також підкреслив, що "ті, хто декларують прозорість і відвертість в політиці, повинні дотримуватися цих принципів".

Медведчук спростував повідомлення про те, що він ніби мав намір провести прес-конференцію в середу і обнародувати ці записи. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", подібна інформація вийшла з стін Верховної Ради, однак коли журналісти зібралися в прес-клубі СДПУ(О), де передбачалося проведення прес-конференції, було встановлено, що брифінгу не планувалося.

Разом з тим, Медведчук прибув в офіс, однак заявив, що він тут абсолютно випадково, для того, щоб перевірити хід підготовки презентації приміщення прес-клубу, яка відбудеться в п'ятницю. Після цього він відповів на питання журналістів.

Як повідомлялося, в середу рух "За чесність в політиці" обнародувало матеріали про ніби причетність лідерів блоків "Наша Україна" Ющенка і "Єдність" Омельченка до організації зміщення Медведчука з поста першого віце-спікера. Запис телефонної розмови двох політиків, що ніби мала місце був обнародуваний в середу у Києві на прес-конференції одним з лідерів Народного Руху України за єдність, директором агентства "Рух-прес" Дмитром Понамарчуком.

У аудіозапису йдеться про тиск Омельченка на Ющенка з метою забезпечити необхідну кількість голосів при безпосередньому голосуванні.

13 грудня за відставку Медведчука з поста віце-спікера в повному складі проголосували фракції Компартії України (при 3-х відсутніх депутатах), "Реформа-Конгрес", фракція Народного Руху України. Практично в повному складі підтримали це рішення фракції Українського Народного Руху, "Лівий центр", "Батьківщина", "Солідарність", "Єдність". За постанову загалом проголосувало 234 депутати із 396, зареєстрованих в залі. Проти проголосували 50 парламентаріїв, стрималися 3, не голосували 109.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування