Представник Нацради у Криму з телебачення і радіомовлення протестує проти незаконних перевірок кримських телерадіокомпаній

Середа, 30 січня 2002, 19:08
Представник Нацради у Криму з телебачення і радіомовлення Анатолій Сиваченко звернувся з листом до в.о. голови Антимонопольного комітету України у Криму Олени Асмолової, в якому йдеться про неприпустимість "тотальної перевірки", яку Антимонопольний комітет проводить стосовно всіх телерадіокомпаній. Сиваченко розцінює факт перевірок без узгодження з Нацрадою, як "втручання в діяльність Національної Ради", функція якої - "захист телерадіоорганізацій від тиску владних структур".

Зі слів Сиваченко, ЗМІ розцінює цей крок Антимонопольного комітету, як "політичну акцію, виклик громадськості і свободі слова", оскільки перевірки проводяться "у розпал передвиборної кампанії".

Кримське територіальне відділення Антимонопольного комітету України вже провело перевірки в приватної ТРК "Жіса" і Держтелерадікомпанії "Крим", а з 1 лютого збирається перевірити приватні телеканали "Чорноморська", "Ялта-ТВ", "Візит", "Феодосія", "Керч".

У ході заходів перевіряються статутні документи телерадіокомпаній, їх ліцензії на право користування каналами віщання, територія поширення теле та радіопрограм, об'єм віщання протягом доби за роками (починаючи з 1998 р. і по сьогоднішній день), кількість і програм, що транслюються, що створюються і їх тематична спрямованість.

У ході перевірок потрібно подати інформацію про трансляцію каналами програм інших телерадіокомпаній, про сумарну кількість реклами і розцінки на неї.

www.pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування