Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дік Чейні не вірить у мертвого бен Ладена

Понеділок, 28 січня 2002, 15:17
Віце-президент США Дік Чейні заявив в інтерв'ю телекомпанії Fox, що не вірить в смерть Усами бен Ладена. "Ми, безумовно, не бачили його живцем останнім часом, і він поводився дуже тихо, не розповсюджував нових відеозаписів і не виступав з якимись публічними заявами", - погодився Чейні, однак тут же додав, що це ще не мотив ховати бен Ладена. З його слів, "якби він був мертвий, то на цей рахунок було б більшим вказівок, ніж ми бачили досі".

Своєю заявою високопоставлений американський представник фактично спростував запевнення президента Пакистана, що прозвучали раніше Первеза Мушаррафа у гибелі міжнародного терориста.

Нагадаємо, пакистанці заявили про смерть бен Ладена відразу ж після захоплення союзницькими підрозділами табору Тора-Бора. Залишивши гори трупів талібів й іноземних найманців, з яких переважно перебував ескорт бен Ладена, сам терорист №1 сховався у невідомому напрямі. Після ретельного огляду комплексу печер і лабіринтів з цим фактом погодилися пуштунські польові командири і американці, що передбачили, що терорист втік у Пакистан.

Зі слів Діка Чейні, терориста шукають і рано чи пізно до нього доберуться, хоч місцезнаходження бен Ладена як і раніше залишається загадкою для американських спецслужб.

"Ми не маємо уявлення про те, де знаходиться терорист номер один", - констатував командуючий американськими військами генерал Френкс.

Проте, у США інші пріоритети і пошук бен Ладена і мулли Омара (він зник за день до здачі Кандагара) не є головною метою антитерористичної операції. Як заявив Чейні в інтерв'ю телекомпанії NBC, все зусилля американців зосереджені зараз на ліквідації "всесвітньої терористичної мережі", яка діє приблизно у 70 країнах.

Газета.Ру

Читайте також:

* США почали допитувати талібів
* Почався процес над американським талібом
* Терористи хотіли висадити базу США в Бахрейні
* Миротворці зіграють в футбол зі збірною Афганістану
* В Афганістані створюється армія на гроші Японії за допомогою Великобританії
* США заперечують негуманне ставлення до талібів

* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування