Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Афганістані створюється армія на гроші Японії за допомогою Великобританії

Вівторок, 22 січня 2002, 14:26
В Афганістані почалася мобілізація до регулярної національної армії. Передбачається, що на першому етапі кожна з 31 афганської провінції направить до збройних сил країни приблизно 200 чоловіків віком 20-40 років.

Новобранці пройдуть 3-місячну військову підготовку і будуть приведені до присяги для служби у збройних силах протягом 2 років. Чисельність регулярної національної армії Афганістану становитиме приблизно 250 тис. чоловік.

На думку військових експертів, для підготовки боєздатній дисциплінованій армії Афганістану обов'язково буде потрібна допомога іноземних фахівців.

У той же день міністр оборони Великобританії підтвердив, що британська сторона надає допомогу уряду Афганістану у створенні нової армії.

"Також Великобританія сприяє організації в Афганістані структур спеціального призначення", - повідомив представник міністерства оборони Великобританії.

Як повідомила газета Daily Telegraph, у лютому міністр оборони Афганістану Мохаммад Фахім відвідає декілька військових баз у Великобританії, а також проведе зустріч з командуючим міжнародним миротворчим контингентом Джоном Макколом.

Маккол буде намагатися переконати афганського міністра оборони, що "відносно маленька професійна армія краща, ніж численна армія, в якій відсутня дисципліна, організація та належна підготовка".

А у Токіо тим часом на міжнародній конференції з проблем допомоги Афганістану оголошено, що фінансові донори перерахують цій країні $4,5 млрд. З них $2 млрд. будуть надані Афганістану протягом 2002 р. У конференції, яка ухвалила ці рішення, беруть участь представники близько 60 країн і більше 20 міжнародних організацій.

Агентство Reuters також повідомило про катастрофу в Афганістані військового безпілотного літака-розвідника ВПС США. RQ-1 Predator розбився, повертаючись з бойового завдання. Це вже третій випадок падіння американського літака в Афганістані. За даними Пентагона, катастрофа цього літака, як і двох попередніх, не був спровокований вогнем противника.

30 грудня 2001 р. безпілотний літак-розвідник Global Hawk розбився за межами території Афганістану внаслідок нескоординованості дій частин підтримки.

Ще один RQ-1 Predator розбився майже відразу після того, як ВПС США почала бомбардування території Афганістану після подій 11 вересня 2001 р. в Нью-Йорку і Вашингтоні.

КоммерсантЪ

Читайте також:

* США заперечують негуманне ставлення до талібів
* В Афганістані розбився американський вертоліт
* Троє американських солдат поранені, а один австралієць підірвався на міні в Афганістані
* В Афганістані заборонили вирощувати мак
* У Кабулі з'явився мобільний зв'язок
* Колишній сподвижник бен Ладена оголосив про його смерть
* Родичі загиблих 11 вересня американців побували в Афганістані

* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування