Ющенко зізнався, що "гордий" тим, що депутати відправили Медведчука у відставку

Вівторок, 15 січня 2002, 21:06
"Я гордий тим, що вони прийняли таке рішення, і я гордий за те, що вони так проголосували", - заявив Віктор Ющенко з приводу відставки Віктора Медведчука. Коментар лідера "Нашої України" було вміщено на сайті блоку http://www.razom.org.ua у відповідь на питання про "ставлення до оприлюднення касетного скандалу" одного з користувачів ресурсу.

Ющенко сказав, що "не бачить скандалу". "Це стосується як форми, так і змісту розмови. Я вів і веду, як правило, по телефону, щоденні консультації з десятками українських політиків. Я говорю те, що вважаю за потрібне. Як правило, користуюся коректною формою і коректною тональністю.

Що стосується змісту конкретної розмови.... Я - громадянин України. Я не є народний депутат, і я не приймаю рішення, як голосувати по тому чи іншому питанню. Для цього у нас є народні депутати України, які, в тому числі, займаються й внутрішньою процедурою збору підписів. Впевнений, що рішення про відставку Віктора Медведчука було свідомим політичним рішенням народних депутатів", - сказав Ющенко.

Лідер "Нашої України" також додав, що відчуває приниження, якщо у когось є думки, що він "проситиме у народних депутатів прийняти те чи інше рішення".

"Що ж стосується факту оприлюднення нашої телефонної розмови з Олександром Омельченком, то мова йде про набагато важливіше, ніж спілкування двох приватних осіб. Це стосується кожного, хто живе в Україні. Як трапилось таке, що в Україні, яка принаймні географічно знаходиться майже в центрі Європи, протизаконно прослуховується телефонна розмова громадян?

А тому я хочу сказати, що очікуваного скандалу не буде. Скандал розвернеться проти тих, хто його створював. Я маю повну рішучість цю дорогу пройти до кінця. І принаймні хоч один раз доказати в Україні, що у нас можливе верховенство закону. Мені немає чого приховувати від інформаційних та будь-яких інших кілерів, але мені прикро, що українське суспільство день за днем занурюється у такі брутальні форми стосунків", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування