Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Єдності" впевнені, що Кучма знайде управу на "знахабнілих політиків". Тобто олігархів

Субота, 12 січня 2002, 14:51
Учасники міжпартійного з'їзду блоку "Єдність" засудили організаторів "касетного скандалу" і висловили впевненість, що президент України Леонід Кучма "дасть належну оцінку таким діям знахабнілих політиків".

Про це йдеться у політичній заяві, прийнятій на міжпартійному з'їзді партій блоку "Єдність", який відбувся у суботу у Києві.

"Зараз вже не виникає сумнівів в тому, що реальними ініціаторами роздування так званих скандалів як восени 2000, так і взимку 2002 року, є одні і ті ж люди", - говориться у заяві.

Однак, "як би не намагалися олігархічні лідери загребти політичний жар чужими руками, їх закамуфльовані спроби зрозумілі всім". "Представники так званої об'єднаної генерації політиків-бізнесменів не витримали екзамен на моральність", - підкреслюється у заяві.

З'їзд обрав лідером блоку "Єдність" Олександра Омельченка і затвердив склад політичної Ради блоку, в яку ввійшли 14 чоловік, зокрема, Омельченко, Володимир Яловий, Ростислав Карандеєв, Сергій Пересунько, Сергій Червонописький, Станіслав Сташевський, Тетяна Кисельова і Мирослав Пітцик.

Як повідомлялося, у середу один з лідерів Народного Руху України за єдність Дмитро Понамарчук оприлюднив запис телефонної розмови лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і Омельченка, в якому останній переконливо просив лідера "Нашої України" забезпечити певну кількість голосів при голосуванні за відставку Віктора Медведчука з поста першого віце-спікера парламенту.

Київська горпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці телефонних розмов між лідерами партії "Єдність" Омельченка і блоку "Наша Україна" Ющенка. Виходячи з того, що порушення таємниці телефонних розмов здійснене стосовно громадських діячів, карна справа порушена за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 163 Карного кодексу.

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування