Хто такі у "Динамо" Суркіси?

П'ятниця, 21 грудня 2001, 17:45
Після деяких інтерв'ю гравців київського "Динамо" складається таке враження, що в "Динамо" брати Суркіси – це боги, які окрім того, що виплачують зарплату та будують інфраструктуру команди, ще й вирішують долю футболіста. І це не черговий наїзд на сім'ю Суркісів, а просто констатація факту.

Принаймні на такі висновки наводять два інтерв'ю: Геннадія Щекотиліна газеті "Команда" та Олександра Хацкевича "Прессболу".

Щекотилін належить "Динамо" з 1999 року, його контракт закінчується навесні наступного року. Він не заперечує, що хоче переїхати до свого рідного міста – Одеси – але, за його словами, все вирішує Григорій Суркіс: "…вирішувати мою долю все одно буде почесний президент "Динамо" Григорій Суркіс. Як він скаже так і буде. Хоча мені б хотілося повернутися в рідне місто". Ці слова Щекотиліна в інтерв'ю газеті "Команда" від 20 грудня 2001 року.

І саме після такої відвертості футболіста, який здавалося, вже на весні минулого року може отримати трансфер "на руки" і сам вирішувати свої долю, пригадуються слова Ігоря Суркіса на зустрічі з журналістами по закінченні осіннього сезону. Тоді віце-президент "Динамо" відзначив, що якби хтось з гравців його команди за прикладом Воробея з "Шахтаря" висловився б з такою критикою в бік Ахметова, то він, Ігор Суркіс, м'яко кажучи, найде як цьому зарадити, щоб той більш нічого не говорив.

"Та якби у мене в клубі будь-який футболіст дозволив би собі сказати хоч одне слово проти президента донецького "Шахтаря", то він би був оштрафований на таку суму, що він ніколи в житті не відкрив би більше рота!", - ось така серйозна людина Ігор Суркіс.

Стосовно Хацкевича, який нещодавно намагався провести демарш у "Динамо", то, за інформацією з неофіційних джерел, в зимове міжсезоння Олександра в "Динамо" не буде. Не люблять Суркіси, самовпевнених та з характером!

Попри все і сам Хацкевич також в інтерв'ю газеті "Прессбол" не приховує, що його подальшим працевлаштуванням займається президент "Динамо". Більш того, за словами Хацкевича, нині у всіх футболістів київського "Динамо", які є вихідцями з колишнього Радянського Союзу, немає агентів, їх трансфером займається клуб…

"У київському "Динамо" ні у кого немає агентів. Я маю на увазі футболістів з колишнього Радянського Союзу. Це було однією з умов контракту", говорить Хацкевич. Звичайно таким чином керівники "Динамо" повністю володіють правами на футболіста, більш того, вони навіть впливають на них по закінченні контракту.

На останок хотілося б повернутися до слів Геннадія Щекотиліна, а саме до фрази, що все буде вирішувати Григорій Суркіс. Нагадаємо, що президент ФФУ Суркіс-старший майже завжди відзначає, що всі справи у "Динамо" веде його брат Ігор. Насправді ж, виходить, що Григорій Суркіс всюдисущий, а це вже суперечить його посаді у головному футбольному органу країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування