Тренувати збірну України буде Буряк

П'ятниця, 14 грудня 2001, 14:02
Леоніда Буряка обрано головним тренером національної збірної України з футболу.
Таке рішення прийняв у п'ятницю виконавчий комітет Федерації футбола України.
Рішення повинен підтвердити вищий орган Федерації - конгрес, який відбудеться у суботу.

Колишній київський "динамівець" Буряк зараз - один з тренерів збірної України. Грав за "Динамо" у середині 70-80-х років.

Як заявив після голосування президент ФФУ Григорій Суркіс, з Буряком буде підписаний контракт на відбірний цикл Чемпіонату Європи з футболу 2004 року в Португалії. У разі успішної роботи контракт може бути продовжений на 2 роки, відзначив він.

Виступаючи перед голосуванням, Буряк зазначив, що не має намір відмовлятися від методик підготовки футболістів збірної, яку перейняв від Валерія Лобановського, під керівництвом якого він грав більше 10 років. При цьому, як підкреслив Буряк, він має власний погляд на футбол, і буде приймати рішення сам і відповідати за ці рішення.

На голосування були винесені дві кандидатури - Буряка і хорватського фахівця Мирослава Блажевича. З 20 членів виконкому, що були присутні на засіданні (всього 27 членів), за Блажевича проголосував один, інші проти, за Буряка - один проти, стримався один, інші підтримали цю кандидатуру.

У ході обговорення кандидатур Михайло Фоменко попросив самовідвід, а кандидатури Віктора Прокопенка і Олега Блохина члени виконкому вирішили не обговорювати.

Буряк 1953 р. н., у минулому відомий футболіст київського "Динамо" і збірної СРСР. Останні 5 років працював тренером збірної країни, на чолі якої стояли Йожеф Сабо і Лобановський. Останній через поважні причини на засіданні виконкому був відсутній.

Президент Федерації футбола Григорій Суркіс, говорячи напередодні про Леоніда Буряка, відмітив його "вчинок" - згоду балотуватися на пост головного тренера. "У людини була досить принадна приваблива пропозиція від московського "Динамо", з ним розмовляв і керівник ФСБ Росії (куратор команди "Динамо"), та матеріальна мотивація, яка була запропонована йому у Москві (я знаю це не від нього, я знаю це абсолютно з інших джерел), була вище відповідній мотивації в українській збірній. І те, що при цьому він все ще в Україні, говорить про те, що він також хоче працювати головним тренером збірної України. Це дуже важливо", - сказав Суркіс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування