Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США посилили інтенсивність бомбардування Афганістану

Понеділок, 5 листопада 2001, 12:10
Авіація США, використовуючи дані Північного альянсу, значно посилила бомбардування баз постачання талібів.

4 листопада прицільні ракетно-бомбові удари, зокрема, по адміністративному центру провінції Балх місту Мазарі-Шаріф наносилися щопівгодини, повідомив військовий аташе посольства Афганістану у Таджикистані Вадуд Куддусі.

Як зазначив афганський дипломат, результативність цих "могутніх авіаударів по чітко позначеним розвідкою Північного альянсу позиціям стала набагато вищою". Це, на його думку, наближає і термін початку вирішальної наземної операції.

Куддусі підкреслив, що на щоденних робочих нарадах керівництво Північного альянсу коректує деталі майбутньої наземної операції по взяттю до початку священного мусульманського місяця Рамазан міст Мазарі-Шаріф і Кабул, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Зі слів дипломата, Північний альянс має в своєму розпорядженні достатні сили і кошти, щоб виконати цю задачу "вже зараз", однак основним стримуючим чинником є бажання воєначальників уникнути великих втрат серед бійців і мирного населення.

Тим часом військові джерела в Душанбе повідомили, що у Мазарі-Шаріфі сконцентровано до 8 тисяч талібів, що мають на озброєнні стрілецьку і групову зброю, а також БМП і БТР радянського виробництва. Бронетехніка вкопана у землю і роззосереджена по дворах житлових будинків, що значно ускладнює задачу Північного альянсу мінімізувати кількість жертв серед мирного населення при взятті міста.

Джерело повідомило, що 4 листопада підрозділи генерала Рашида Дустума, спільно з підрозділом загону спецпризначення США, що складається з 50 піхотинців, зробили розвідувальну атаку на позиції талібів на північному сході Мазарі-Шаріфа. Однак, зустрівши могутній опір, об'єднаний загін повернувся на вихідні позиції. З антиталібської, що контролюються коаліцією провінцій Бадахшан, Саманган, Баміан, Гур, Парван, Балх і Тахор до Кабулу підтягнуті свіжі, добре озброєні і навчені бійці. Однак, якщо до настання Рамазана міста Кабул і Мазарі-Шаріф не будуть відбиті у талібів, то на час мусульманського посту всі бойові дії в Афганістані планується припинити.

Тим часом колона з 8 тисяч озброєних прихильників талібів, що незаконно перейшли пакистано-афганський кордон, досягла Кандагару. Пакистанські волонтери вже влилися у ряди талібів.

Читайте також:

* У руїнах ВТЦ похований найбільший секретний центр ЦРУ, який займався шпигунством у Росії
* Атака талібів примусила кожного американського солдата накласти у штани
* США посилили інтенсивність бомбардування Афганістану
* Арабські країни не підтримують джихад бен Ладена
* Таліби звільнять французького журналіста Paris Match Мішеля Пейара
* ВПС США провели бомбардування Афганістану, внаслідок сухопутної операції в полон взято 2 тисячі талібів
* Для знищення бен Ладена достатньо його відключити від апарату штучної нирки
* Бен Ладен зустрічався з агентом ЦРУ Мітчелом - наполягають французькі ЗМІ
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: