ПДВ зменшується до 17%, а податок з фізичних осіб - до 25%

Четвер, 29 листопада 2001, 12:10
Верховна Рада України в четвер прийняла у другому читанні проект Податкового кодексу, за яким передбачається істотне зниження ставок основних податків і зборів.

Зокрема, згідно з проектом, основна ставка податку на прибуток підприємств зменшується з 30% до 25%, а ставка податку на додану вартість зменшується з 20% до 17%. У проекті також пропонується кардинально зменшити максимальну ставку податку на прибутки фізичних осіб з 40% до 25%.

Меншає і ставка податку на прибуток у разі виплати дивідендів з 30% до 15%. Крім того, значною мірою скорочений перелік місцевих податків і зборів.

Проект встановлює наступні їх види: рекламний збір, збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі і сфери послуг; податок за використання місцевої символіки; ринковий збір; готельний збір; збір за парковку транспортних засобів; курортний збір; збір за організацію гастрольних заходів і збір за видачу дозволів на будівництво у населених пунктах об'єктів виробничого і невиробничого призначення, індивідуального житлового, дачного будівництва, будівництва садових приміщень і гаражів.

Профільному комітеті з питань фінансів і банківської діяльності доручається доопрацювати проект до третього читання до 6 грудня і винести його на розгляд у третьому читанні в сесійний зал 13 грудня.

За прийняття кодексу у другому читанні проголосували 244 з 415 депутатів, що зареєструвалися в залі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування