Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США і Великобританія завдали ракетно-бомбових ударів по Афганістану

Понеділок, 8 жовтня 2001, 16:07
У неділю після 18 години за середньоєвропейським часом ракетно-бомбових ударів ВПС США було завдано по чотирьох афганських містах – Джалалабаду, Кабулу, Кандагару і Герату – передає кореспондент РІА "Новости".

Як стверджує катарська телекомпанія "Аль-Джазіра", ударів було завдано крилатими ракетами і літаками-бомбардувальниками по містах Джалалабаду, Кабулу, Кандагару і Герату. У військовій операції проти Афганістану задіяні бомбардувальники В-1, В-2 і В-52, повідомляє CNN. Всі літаки - американські. Як заявив прем'єр Британії Блер, у військовій операції беруть участь підводні човни королівського флоту, а бомбардувальники і винищувачі ВПС Британії приєднаються до операції найближчими днями.

Удари по цілях в Афганістані були нанесені з використанням крилатих ракет, запущених з американських і британських кораблів, що перебувають в Аравійському морі. Крім того, зі слів Блера, були задіяні літаки з бази на острові Дієго-Гарсіа. Міністр оборони США Дональд Рамсфелд повідомив на брифінгу в Пентагоні, що армії США і Великобританії випустили по цілях в Афганістані близько 50 крилатих ракет.

Зі слів Рамсфелда, 15 бомбардувальників наземного базування і 25 бойових літаків, що базуються на американських авіаносцях, перебували у неділю в небі Афганістану.

За повідомленнями CNN, в Кабулі були чутні дуже сильні вибухи. Кореспондент Reuters спостерігає величезні клуби диму і полум'я в небі над столицею Афганістану.

Зі слів джерела в Пентагоні, в ході масованого удару повинні бути уражені об'єкти протиповітряної оборони. За даними, цей крок зроблено для подальшого забезпечення дій американської авіації.

У Кандагарі виведений з ладу аеропорт. По ньому також завдано ударів. Крім того, бомбардуванню був підданий Джалалабад. Як повідомляє радіо талібів, місцеве населення в паніці покидає місто.

США готуються ввести спецпризначення сухопутних військ в операцію для проведення "раптових рейдів" у Афганістані по захопленню Усами бен Ладена і інших членів терористичної організації "Аль-Кайда". Про це, як передає кореспондент РІА "Новости", повідомила телекомпанія Ен-Бі-Сі, з посиланням на джерела з адміністрації президента США.

Про можливу кількість військових спецпризначення і точки, звідки вони можуть вступити в операцію, не повідомляється.

РІА "Новости", РосБізнесКонсалтинг

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування