Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Подробиці операції загонів спецпризначення у Кандагарі від Пентагона

Вівторок, 30 жовтня 2001, 12:52
Газета The New York Times опублікувала нові заяви представників влади США з приводу операції, яку солдати американських загонів спецпризначення провели в Афганістані на позаминулому тижні. Зі слів неназваних представників Джорджа Буша, під час цієї операції солдати обстежували один з будинків лідера талібів Мулли Омара на околиці Кандагару, і звідти солдати забрали з собою "документи, комп'ютерні диски й інші речі".

Але, як пише NY Times, після того, як все це досліджували в Америці, з'ясувалося, що в документах немає майже ніякої цінної інформації. "Привезені матеріали досліджував один з високопоставлених армійських чиновників і, м'яко кажучи, він не вражений ними. Там майже немає інформації, на яку ми чекали: наприклад, про те, де можуть бути керівники талібів й Усама бен Ладен", - заявило одне з джерел видання.

Раніше американські газети декілька разів писали, що владі США "катастрофічно не вистачає" інформації про те, що відбувається всередині руху "Талібан". Повідомлялося, наприклад, що Пентагон недооцінив згуртованості талібів: до війни висловлювалися припущення, що рух розколеться вже після перших ударів, але цього не сталося, повідомляє НТВ.Ру.

New York Times тим часом повідомляє, що крім будинку Мулли Омара, солдати загонів спецпризначення 10 днів назад були десантовані також у 100 кілометрах на південному сході від Кандагару, "на віддаленому аеродромі талібів". При цьому вся операція продовжилася 6 годин, але безпосередньо на землі солдати провели "зовсім небагато часу. Обидві ці точки охороняли озброєні таліби. Їх вбили з далекобійних снайперських гвинтівок, відразу декілька дюжин солдат", - заявили газеті у Пентагоні.

У той же час, не уточнюється, яке конкретно завдання було дано групі солдат, яких висадили неподалік аеродрому. Також не уточнюється, який конкретно будинок Мулли Омара у Кандагарі досліджували американці. Раніше були повідомлення тільки про одну кандагарську будівлю, яка належала лідеру талібів, і вона було знищена під час першого ж бомбардування по Афганістану.

Читайте також:

Подробиці операції загонів спецпризначення у Кандагарі від Пентагона
У бен Ладена немає ядерної зброї і бути не може
Терористи "Аль-Каїди" їдуть в Європу і США через Україну
У Пакистані прихильники талібів захопили місто
За три тижні бомбардування Афганістану США не піймали жодного терориста
Від нових ударів по Кабулу загинуло 10 цивільних осіб
Ще одна людина захворіла на сибірку
Сибірку знайшли в трьох офісах конгресменів. Не виключено, що джерело бацил - у США
Американські ЗМІ стверджують, що у Нью-Йорку загинуло 3 700 чоловік
Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування