Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За збитий Ту-154 Україна в якості компенсації пропонує такий же Ту-154

Четвер, 25 жовтня 2001, 16:56
На сьогоднішній день поки не можна однозначно говорити, що відшкодовувати збиток за збитий 4 жовтня російський літак Ту-154 буде тільки українська сторона, заявив сьогодні начальник групи інформації прес-служби Міноборони України Ігор Халявінський.

Як сказав Халявінський, міжурядові комісії України і Росії, які розслідують причини катастрофи, швидше за все, разом з військовими, фінансовими й іншими відомствами двох держав "сядуть за стіл переговорів, щоб визначити розмір і терміни відшкодування морального і матеріального збитків", повідомляє НТВ.Ру.

Тим часом напередодні начальник головного фінансово-економічного управління українського Міноборони Іван Мазко сказав, що компенсація повинна виплачуватися з резервного фонду українського уряду. Однак, додав він, поки невідомо, чи будуть необхідні на ці цілі кошти "включені до військового бюджету на 2002 рік".

Зі слів Івана Мазко, "тільки збитки авіакомпанії складають приблизно 10 млн. доларів". Він також висловив думку, що як компенсація за збитий літак Україна могла б передати російській авіакомпанії аналогічний Ту-154. При цьому Мазко відзначив, що потерпілий катастрофу літак не був застрахований.

Що стосується пасажирів, то, на його думку, родичам загиблих, які були застраховані, повинно бути виплачено по 20 тис. доларів "плюс відшкодування морального збитку, сума якого поки невідома".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування