Під бомбами США в Афганістані загинуло 1000 чоловік

Понеділок, 22 жовтня 2001, 14:28
Внаслідок американських атак в Афганістані загинуло, принаймні, 1000 чоловік, більшість з яких - мирні громадяни. Про це заявив у неділю представник талібського посольства в Ісламабаді Сухаїль Шахин.

З його слів, у неділю у житловому районі Кабула Хейр Хана загинули 18 чоловік. У їх числі 9 членів однієї сім'ї - троє дітей, чотири жінки і два чоловіки, повідомляє РІА Новини.

Цю інформацію підтвердив і шеф офіційного агентства новин талібів Бахтар Абдуль Ханан Хемат. Виступаючи у Кабулі, він повідомив, що при нальоті на афганську столицю, крім 18 загиблих, 23 людини отримали поранення. З його слів, в Гераті за останні три дні загинуло від 50 до 60 мирних громадян.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на пакистанську газету News, два американських солдати загонів спецпризначення і три таліби загинули внаслідок часового бою в афганській провінції Гильменд біля пакистанського кордону. Інцидент стався у другій половині дня у неділю.

Солдати американських загонів спецпризначення США були атаковані у районі Чагхи у 20 км від прикордонного поста Брамча. На американців напав загін під командою Наїма Хана, начальника поста оборони Бібі Тера. У бою загинув його племінник.

Джерела газети інформують, що американські вертольоти, які прибулі на підмогу, вивезли американських солдат з поля бою. Тіла вбитих залишилися у талібів. Район зіткнення відомий своїм ринком Чоту, на якому торгують партіями наркотиків, озброєнням і військовою амуніцією.

Читайте також:

* Внаслідок бомбардування США загинув 10-річний син мулли Омара
* Пакистан передав США четверту авіабазу
* За 2-3 тижні почнеться формування тимчасового уряду Афганістану
* США застосовують в Афганістані хімічну зброю, а таліби роздають населенню ракетні установки
* Сибірська виразка виявлена в четвертому місті США - Вашингтоні
* 30 іноземних журналістів потрапили у полон в Афганістані
* За даними талібів, загинуло 20 американських військовослужбовців
* Сухопутна операція США в Афганістані була невдалою, але її результатами керівництво задоволене
* Війська талібів поповнюються добровольцями з Пакистану і арабських країн
* ВВС витратила мільйон фунтів стерлінгів на репортажі про Афганську війну
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування