"Несет мене "Тєчєніє"...

Четвер, 11 жовтня 2001, 20:39
"Чичеріна" привезла до Києва новий альбом – "Течія", в оригіналі "Течение". Непоганий, цікавий, але схожий на попередній "Сни".

На прес-конференції, яка передувала концерту та проходила в новому напівкафе-напівресторані "Фруктопія", цінної та корисної інформації про групу та її уподобання було вкрай мало. Ось тільки декілька цікавих фактів, які вдалося витрясти зі всього сказаного учасниками груп.

1. Юлія Чичеріна стала обличчям Pepsi, вигравши конкурс у "Мумій Тролля" та Земіфіри. Контракт підписаний на рік, сума не розголошується.

2. Юля дуже любить саме другий альбом, який був спродюсований самою групою (саунд-продюсером першого альбому був Володимир Самойлов, один з учасників групи "Агата Крісті"). Про перший альбом інакше як "жах" Юля не говорить. Всі 16 треків - рекордна кількість, у звичайному альбомі, як правило 10-12 – є цінними. Як зазначив один з учасників групи Droff просто нічого було викинути, такий класний матеріал. Після двох презентації (28 вересня альбом "Течія" був вперше представлений московській публіці у "Горбушці", і друга презентація в Києві) група йде у маленьку відпустку.

3. Всі пісня альбому підходять до формат російської радіостанції "Наше Радио", і тому з'явилася підозра, що альбом був записаний саме для цього радіо. Але всі питання про кон'юнктуру відпали самі собою, коли Чичеріна запитала "А що це таке?"

4. У Юлі Чичеріної є маленька донечка, яка знає всі матусині пісні напам'ять. Їй два рочки, а самій мамі – 23. Весь свій вільний час Юля присвячує дитині. Чоловіком Юлі є барабанщик її ж групи, Бурий, який, до речі, родом з Пирятина. До того ж Чичеріна вчиться на 4 курсі музучилища, і є майже відмінницею. Пресу Юля не читає, читає книжки, дивиться телевізор, і політикою не цікавиться.

5. Жодна західна зірка не примусить групу "Чичеріна" відкласти свій концерт в іншому місті. Хіба що тільки приїде U-2, команда, яку "Чичеріна" обожнює.

6. Гастролей по Європі поки не планується, по Азії та Америці також. "Єдиний раз, коли ми збиралися виїхати за кордон, були гастролі в Ізраїлі. Але там стався черговий теракт і ми відклали подорож", - говорить Чичеріна. Можливо, група проїдеться Україною, але знову ж таки коли – невідомо.


7. Чичеріна знімалася в голлівудському боєвику "Гладіатрікс", але жодним чином кінодосвід солістки не позначився при записі нового альбому. На спомин про дебют був випущений сингл "Дорога".

Враження від групи та від Юлі залишаються неприємні. На всі питання відповіді одним словом, що повинно сприйматися як дитяча шалість, а на справді є просто невіглаством та невихованістю. Інша річ, що на односкладні запитання, які задавав журналіст, при цьому розглядаючі свої нігті, і відповідь була односкладною. Найскладнішим виявилося для солістки пригадати "які комплекси вона переборола, коли вперше вийшла на сцену". Питання загнало співачку у глухий кут...

У більшості моментів складалося враження, що перед спілкуванням з пресою продюсер групи суворо наказав розповісти людям з диктофонами якомога менше інформації про себе. Але не дивлячись на це дісталося і старшим представникам російської рок-культури. Наприклад, на запитання "чому Юрій Шевчук так некрасиво вчинив на останньому "Нашествии" (російський фестиваль, щось середнє між нашими "Таврійськими Іграми" та Просто Роком)", Юля просто і зрозуміло відрізала: "Він просто казиться".

Альбом "Течія" вартий Вашої уваги тільки з тієї точки зору, щоб прослідкувати розвиток творчості Юлі від початку її стрімкої кар'єри і до сьогодні. Але можна одразу помітити і те, що його, цього розвитку, немає. Змістовий план альбому ані трохи не змінився ("дєвочка плачет", "дєвочкі смеются" чи "сама хрустальная я"), а от музичний наповнений всякими "бірюлями", як то: дзвіночки, придихи Юлі, шум води, яка стрімко плине, хтось почує шум прибою, словом – релаксація повна. Музика легка, якщо не дослухатися, під неї гарно розмовляти з друзями, а от танцювати у нормальному стані – проблематично.

Але головне – триматися течії...

P.S. Сайт групи "Чичеріна" - www.chicherina.ru.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування