На Одещині відбулися кадрові зачистки у МВС і СБУ

Понеділок, 3 вересня 2001, 12:15
Рішенням колегії міністерства внутрішніх справ України звільнено з посад кількох керівників правохоронних органів Одещини – генералів Віктора Жураковського та Івана Григоренка, а також низку їхніх підлеглих. Повідомляють також про кадрові зміни в керівництві Державтоінспекції міста. Напередодні керівництво СБУ позбавило посад найвищі чини служби безпеки в Одеській області.

На думку голови парламентського комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Юрія Кармазіна, ці звільнення пов'язані з нещодавнім убивством полковника СБУ Євгена Задорожного. Депутат натякнув, що нинішня одеська "чистка" узгоджена з президентом України Кучмою – глава держави неофіційно наказав посилити міліцейське крило цього регіону.

Останнім часом з'явилося чимало повідомлень про хабарництво та корупцію на Одещині. "Одесу вразив синдром безкарності та кругової поруки", - стаття Кармазіна під такою назвою з'явилася у тижневику "Дзеркало тижня" після гучного убивства співробітника одеської Служби безпеки, полковника Євгена Задорожного.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування