ПОТЕБЕНЬКО ЗРОБИВ ПОДАННЯ НА ЛАЗАРЕНКА. На Кінаха, Семиноженка, Курикіна, Черепа і Костусєва хочуть подати до суду

Понеділок, 3 вересня 2001, 11:55

Депутати, що суміщають цю посаду з роботою у виконавчій владі, відмовляються визначитися з місцем роботи. Зі слів глави регламентного комітету Верховної Ради Віктора Омеліча, на сьогоднішній день від них не надходило заяв з рішенням про відмову від депутатського мандата.

"Ми розіслали всі матеріали, але відповідей на мої листи, в яких я просив повідомити, як вони визначилися, немає", - зазначив Омеліч.

Зараз, нагадав він, в числі депутатів-сумісників - прем'єр-міністр Анатолій Кінах, віце-прем'єр Володимир Семиноженко, міністр екології Сергій Курикін, голова державного комітету будівництва, архітектури і житлової політики Валерій Череп і голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.

Комітет, зі слів Омеліча, відповідно до законодавства тепер збирається звернутися до голови парламенту Івана Плюща з проханням вирішити це питання в судовому порядку.

Омеліч також повідомив, що до Верховної Ради надійшло подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата нинішнього скликання Павла Лазаренка за організацію вбивств Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана. З його слів, подання надійшло ще перед вихідними, однак комітет з питань регламенту отримав його тільки зараз.

У інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому 18 серпня, генпрокурор заявив, що це подання буде стосуватися екс-прем'єра Павла Лазаренка, що знаходиться під слідством в США.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування