Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш-старший не сумнівається в правильності курсу свого сина

П'ятниця, 28 вересня 2001, 20:36
Джордж Буш-старший в інтерв’ю американській компанії Ен-Бі-Сі виразив упевненість в правильності курсу, обраного його сином.

За словами Буша-старшого, він не лізе до сина з порадами: "Для того, щоб їх давати, треба знати про що говориш, а я позбавлений інформації, на основі якої можна порадити щось суттєве. Нас зв'язують лише стосунки батька і сина, і як батько я виражаю гордість і упевненість в нинішньому президентові."

У той же час Барбара Буш все ще може прикрикнути на сина, та вимагати, щоб він "зняв ноги з дивану та убрав свої кроссівки зі столу". "Я їй навіть колись сказал: "Барбара, він же президент Сполучених Штатів, а ти йому говориш прибрати ноги з дивану", - розповів Буш-старший.

Задачі, які випали на долю Буша-молодшого, його батько вважає набагато складнішими, ніж операція "Буря в пустелі". "Ми знали, хто ворог, і у нас була визначена мета. Нам треба було лише залучитися підтримкою громадської думки і преси і створити коаліцію, - згадує Буш. - Зараз же задача набагато ускладнилася, оскільки не може бути вирішена однією акцією. Перемогу не дістанеш в одній битві або ракетним ударом, а противник, являючи собою не менше зло, ніж тоді, не є визначеним і відкритим, як тоді".

Проте, вважає він, нинішній президент користується підтримкою і вдома і за рубежем і буде продовжувати цю складну війну з тероризмом до перемоги, хоч вона і обіцяє бути тривалою, можливо, кривавої, і вимагатиме ще і величезних дипломатичних зусиль. "Я наробив свого часу масу помилок, - зізнався Буш-старший.- Але в цього президента вибір пріоритетів правильний."

"Буш-молодший, продовжив він, двічі "вздовж і впоперек" перечитав Біблію. Він вірить серцем, по-справжньому, і вияв цього ми бачимо весь час",- сказав Буш-старший.

Найголовнішим в нинішньому президентові, на думку Буша-батька, є його "переконаність і цілеспрямованість", а також наявність біля нього "чудової і досвідченої команди". Його син доведе справу до кінця, думаючи насамперед про справу, а не про своє політичне майбутнє, вважає колишній президент США.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування