Таліби знайшли бен Ладена

П'ятниця, 28 вересня 2001, 14:54
Усамі бен Ладену доставлено рішення шури – вищої ради улемів (релігійних діячів) Афганістану, заявив посол руху "Талібан" в Пакистані Абдул Салам Заїф. Про це повідомило пакистанське інформаційне агентство NNI. У посланні Усамі бен Ладену рекомендовано в "зручний для нього час покинути Афганістан". Це рішення було схвалене верховним лідером талібів муллою Омаром. Раніше в Афганістані заявляли, що "бен Ладена не можуть знайти, щоб вручити послання, оскільки він зник".

Відповідаючи на питання кореспондента NNI про можливість компромісу в питанні про бен Ладена з тим, щоб запобігти війні, Абдул Салам Заїф відповів: "Це не в традиціях мусульман - йти на компроміси".

Щодо розгрому опечатаного американського посольства в Кабулі, учиненого днями, посол "Талібану" зазначив, що "народ емоційно збуджений і озлоблений, оскільки США загрожують атакувати Афганістан. Служба безпеки намагалася зупинити натовп, але не в змозі була щось зробити з великою масою людей". Заїф повідомив, що в антиамериканській демонстрації брало участь понад 200 тисяч осіб.

Говорячи про мобілізацію людей в армію, посол заявив, що "300 тисяч добровольців самостійно вирішили взяти участь в джихаді. Однак до війни готова вся нація. Кожний афганець і афганка - моджахеди. Вони - солдати і добре натреновані". У той же час посол зазначив, що "таліби не хочуть війни, оскільки вона тільки посилить складне положення і убогість афганського народу. Але, якщо нам її нав'яжуть, ми готові воювати".

Тим часом сам бен Ладен заявив про свою упевненість, що "священна війна" буде продовжуватися і без нього. "Джихад продовжиться, навіть якщо мене тут не буде", - заявив бен Ладен в інтерв'ю, яке було опубліковане пакистанською газетою Ummat, що видається в Карачи. "Справа не в Усамі бен Ладені. У всьому світі існують місця, де активно діють мусульманські угрупування, починаючи від Кабула і закінчуючи Чечнею, Палестіною, Боснією, Суданом, Бірмою, Кашміром і багатьма іншими країнами", - підкреслив терорист "номер один", повідомляє AFP.

У п'ятницю міністр Великобританії у справах Європи Пітер Хейн попередив в інтерв'ю ВВС, що терористи з мережі бен Ладена "Аль-Каїда" готують нові крупні атаки в найближчі тижні. Він не уточнив, які можуть бути цілі терористів, але заявив, що відноситися до нової небезпеки треба дуже серйозно. Напередодні про те ж в інтерв'ю ВВС говорив військовий експерт Боб Стюарт, який був командуючим військами НАТО в Боснії. "Організація "Аль-Каїда" виросла, як ракова пухлина, і уразила багато країн. Більшість тих, хто готував теракти 11 вересня, залишилися поза підозрою. І зараз вони готують нові атаки. Про це є дані. Знищення терористичної мережі – це головна задача", - заявив він.

NTVRU.com, РосБізнесКонсалтинг

Читайте також:

* ФБР визнає, що з бен Ладеном були пов'язані "деякі" з 19 угонщиків, і публікує їх фото
* Уточнене число жертв в Нью-Йорку – 5960 осіб
* Саудівська Аравія пустить США на військові бази. У війні на боці Америки – понад 600 літаків
* Таліби знайшли бен Ладена
* Кабул зараз порожній
* НАТО знає місцезнаходження бен Ладена, якого охороняють 700 чоловік
* Пентагон починає спецоперацію
* Росія перевіряє американську інформацію про вину бен Ладена
* У літаках США з пасажирами будуть літати агенти спецслужб
* Рудші говорить, що Америка знала про планований напад
* Збивати літаки будуть без згоди Буша

Повна хронологія подій у США та підготовки до війни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування