Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко "за" вето Кучми на закон про вибори. Він вірить у ТУНДРу і вважає шкідливим об'єднання Тимошенко та Ющенка

П'ятниця, 28 вересня 2001, 14:18
Лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко звернувся до президента Леоніда Кучми з проханням скористатися правом вето відносно закону про вибори народних депутатів.

"Я буду боротися, щоб вето не було подолане, поки не буде рівних умови для всіх партій", - заявив він в п'ятницю на прес-конференції. Тігіпко заявив, що закон про вибори недемократичний. На його думку, 90 днів досить для проведення демократичних виборів.

13 вересня Верховна Рада України ухвалила в новій редакції закон про вибори народних депутатів, що передбачає обрання 225 депутатів по партійних списках, а 225 - в одномандатних округах, і що визначає початок виборчої кампанії за 170 днів до дня виборів.

Закон передбачає можливість висунення кандидатів в одномандатних округах від політичних партій, їх блоків, а також шляхом самовисування. Партія для отримання депутатських мандатів повинна подолати 4%-ний бар'єр.

У новій редакції не врахована пропозиція глави держави про скорочення часу виборчої кампанії до 90 днів, однак, у порівнянні з попереднім законопроектом, пропорція виборів змінена з 75/25 на 50/50.

Також Тігіпко дотримується думки, що у разі об'єднання передвиборних блоків ФНП Юлії Тимошенко і НУ Віктора Ющенка програють і ті, і інші.

Тігіпко сказав, що його "Трудова Україна" буде конкурувати зі всіма силами, і конкуренція тільки піде на користь виборам. Він заявив про готовність створити правоцентристську більшість у Верховній Раді після завершення виборів.

"Трудова Україна" готова йти на вибори разом з Народно-демократичною партією, Партією регіонів і Аграрною партією України.

Тігіпко сподівається, що жодна з чотирьох партій, які заявили про об'єднання для участі у парламентських виборах 2002 року, не покине виборчий блок, який планує створитися.

Лідер "Трудової України" сказав, що "боїться втратити" будь-кого колегу по блоку, і висловив надію, що "цього не трапиться". Він також не відкидає можливості приєднання до блоку до ТУНДРи інших політичних сил та певної "кількості лідерів, які будуть досить популярними".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування