В Україні – 60 легальних мільйонерів

Понеділок, 24 вересня 2001, 22:22
У 2000 році більше одного мільйона гривень заробили 60 громадян України, з них 29 заповнили податкову декларацію та заплатили податки – інші за законом цього робити не зобов'язані, тому що розбагатіли на дивідендах або відсотках по банківських вкладах, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.

Відомство Азарова також заявляє, що "відомі й інші, підпільні мільйонери". "І з ними будуть розбиратися в суді", - обіцяє прес-служба ДПАУ.

Незважаючи на те, що період декларування прибутків громадян завершився ще в лютому, податківці продовжують одержувати інформацію з 46 країн світу про прибутки, отримані громадянами України. За два роки до податківців надійшли близько 70 тисяч таких відомостей з-за кордону.

"У випадку, якщо інформацію про прибутки податкова одержала після завершення кампанії декларування і виявилося, що громадяни не заявили про зароблене, то їм пропонують відвідати інспекції. Більшість сплачують нараховане зі штрафом і пенею, але деякі віддають перевагу з державою не ділитися. І роблять це ті, хто одержав найбільші прибутки. "Є такі, що відмовилися платити, деякі в розшуку, деякі просять відстрочити платежі і ДПА йде їм на зустріч” – сказав Сергій Лекарь.

"Багато українців віддавали перевагу виїжджати на заробітки в Росію в зв'язку з низькою ставкою прибуткового податку в цій країні. Але їм усе ж прийшлося розстатися з частиною заробленого по поверненню на Україну", - повідомляє ДПАУ.

За матеріалами сайту Державної податкової адміністрації України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування