Інфляція в 2002 буде не більше 10%, середньорічний курс – 5,6 грн./$1

Вівторок, 18 вересня 2001, 19:38
Основи грошово-кредитної політики на 2002 рік будуть більш жорсткі, ніж в році нинішньому – на таких позиціях сформовано документ, затверджений Радою Національного банку України у вівторок.

"Грошова політика буде більш жорстка – це виражається в зменшенні параметрів монетарної бази і грошової бази. Якщо наступного року вдасться витримати ці дуже жорсткі параметри, це стане запорукою того, що економіка України буде розвиватися нормально. Документ направлено на стабільну і міцну грошову одиницю", повідомив журналістам голова Ради Анатолій Гальчинський.

Зі слів Гальчинського, темпи зростання монетарної бази наступного року знижені до 11-13% в порівнянні з 18-19% в 2001 році, грошової маси – до 18-20% з 23-24%.

При цьому він повідомив, що при затвердженні цих показників НБУ виходив з того, що інфляція наступного року не перевищить 10%, середньорічний курс гривні – 5,6 грн./$1. "Ми вважаємо ці показники максимальними, є резерв трохи їх зменшити", - підкреслив глава Ради НБУ.

Крім того, він зазначив, що згідно із законом про Нацбанк Рада НБУ має право протягом року вносити корективи до Основ грошово-кредитної політики.

Гальчинский також повідомив, що Рада щоквартально буде заслуховувати звіт НБУ про виконання Основ грошово-кредитної політики.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування