Майже 5000 вважаються зниклими безвісти після терактів у Нью-Йорку

Неділя, 16 вересня 2001, 16:03
На даний момент число зниклих безвісти внаслідок теракту у Всесвітньому торговому центрі Нью-Йорка 11 вересня зросло до 4972 чоловік. Про це повідомив начальник управління нью-йоркської поліції Бернард Керік, передає CNN.

За його словами, зараз з-під руїн ВТЦ витягнуто 159 тіл загиблих, 99 з них вдалося пізнати. За останні дванадцять годин рятівникам, які працюють на руїнах Всесвітнього торгового центру, не вдалося виявити під завалами живих людей. Взагалі ж міські власті повідомляють, що розібрано лише 3% уламків будівель.

За даними, усього в ході рятувальних робіт, що почалися відразу після теракту, на даний момент вивезено 22 тисячі тонн арматури. Тисячі рятувальників, в буквальному значенні, просівають кожний кілограм решток будівель. У роботах задіяно понад 2 тисяч важких вантажівок.

Заступник директора ФБР Баррі Маун повідомив, що під руїнами ВТЦ було знайдено паспорт одного з імовірних терористів. Він відмовився повідомити, хто це, або якісь інші деталі. Не виключено, що підозри можуть не виправдатися, і тоді постраждає ім'я чесної людини.

НТВ розказала історію 32-річної Жінель Гузман, врятованої з-під уламків Всесвітнього торгового центру. Здавлена залізобетонними лещатами, вона чекала допомоги два дні.

Зараз вона говорить, що відчуває себе неймовірно щасливою. Сьогодні вона згадувала, як разом з своїм женихом мчала сходами з 64 поверху північної вежі ВТЦ – першої мішені терористів. Їм вдалося добігти до 13 поверху, коли будівля почала руйнуватися. "Я кинулась у куток, а далі… все падало на мене, і я падала", - говорить Жінель. Голову Жінель затисло між двома плитами. Упевнена, що їй не вдасться вижити, вона стала молитися. У такому стані Жінель провела дві доби. Рятівники виявили її тільки в середу. "Я пам'ятаю, як вони виколупували з мене шматки бетону і заліза", - зізнається Гузман. Тепер життя жінки, що врятувалася чудом, поза небезпекою. Лікарі New York's Bellevue Hospital справилися і з численними проникаючими пораненнями, і з обезводненням організму, повідомляє Sunday Mirror. У ході операцій їй було видалено м'яз правої ноги, частину колінного суглоба і ступні. Але найдивніше в цій історії те, що жениху також вдалося вижити. "Як тільки вона видужає, я буду просити її руки. Я вже думав, що втратив її, але тепер сам диявол не зможе розлучити нас", - говорить Роджер.

РосБізнесКонсалтинг, НТВ.Ру, РІА "Новости"

Читайте також:

* З Києва до Нью-Йорка вилетів перший літак. Американським льотчикам дадуть пістолети
* Пакистан дав Афганістану три дні на видачу бен Ладена
* Бен Ладен ще раз спростував причетність до терактів. Афганістан готується воювати
* Арештовані ще троє підозрюваних у причетності до терактів
* Буш говорить, що США перебувають в "стані війни" та попереджає, що "конфлікт не буде коротким"
* Хуссейн закликає США і Захід не починати силових акцій
* Пакистан прийняв всі вимоги США і тепер готується до військової операції проти Афганістану
* Число поранених під час теракту в Нью-Йорку сягнуло 4 300 осіб. 80% американців хочуть помсти
* Серед терористів-камікадзе були 2 колишніх військових льотчики саудівських ВПС. Вони навчалися в США
* Літак, що розбився під Піттсбургом, мав врізатися у Капітолій
* Афганці чекають на атаку США
* У справі про теракт перший арештований – "ключовий свідок"
* "Талібан" погрожує війною союзникам США. Палата представників услід за Сенатом дозволила Бушу починати війну
* У США введено надзвичайний стан. Америка почала висадку військового контингенту в Азії

Всі події в США за 12, 13 та 14 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування