Спостерігачі від СНД визнали вибори в Білорусії легітимними...

Понеділок, 10 вересня 2001, 11:06
Акредитовані від СНД спостерігачі на президентських виборах у Білорусії вважають їх "вільними, відкритими, і що вони пройшли з дотриманням всіх універсальних демократичних принципів, та закликають приєднатися до цієї заяви всіх інших міжнародних спостерігачів, що розділяють висловлені оцінки", - повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Про нормальні вибори у Білорусі не може бути і мови. Це пов'язано з тим, що голосувати слід було ще два роки тому. Ще в 1999 закінчився п'ятирічний термін президентства Лукашенка. Завдяки референдуму, результати якого були сфальсифіковані, він утримався при владі і надав посаді президента майже диктаторських повноважень", - цитує газета "Зюддойче цайтунг" представника держдепартаменту США Річарда Баучера.

"Паралізуючим страхом у свинцевому князівстві" назвала газета "Франкфуртер рундшау" статтю, присвячену виборам президента Білорусі. А газета "Хандельсблатт" звертає увагу на те, що без підтримки Росії нинішній режим в Білорусі практично не мав би шансів на виживання, - наводить витримки з німецької преси Німецька хвиля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування