РНБО під Марчуком втратила свою роль, вважають політологи

Четвер, 9 серпня 2001, 11:36
Політологи вважають, що Рада національної безпеки та оборони давно не виконує функції президентського штабу.

На думку політичних оглядачів, впливовість Ради нацбезпеки залежить від її керівника. Формально президент очолює цей орган. Однак головний тягар відповідальності несе на собі секретар РНБО.

На цій посаді вже майже два роки перебуває Євген Марчук. На відміну від його попередника Володимира Горбуліна, генерала армії Марчука надвпливовим політиком не вважають.

Директор київського центру конфліктології та політичного аналізу Михайло Погребинський переконаний, що з Марчуком Рада нацбезпеки дещо втратила свою політичну роль. На його думку, РНБО впливова лише у деяких галузях.

Наприклад, це відомство компетентне ухвалювати рішення щодо інформаційної та енергетичної безпеки. Проте Михайло Погребинський переконаний, що на наступних парламентських та президентських виборах Рада нацбезпеки виконувати функцію президентського штабу не буде.

Інакше глава держави провів би сюди більш лояльних політиків.

Цього тижня президент Кучма затвердив новий склад Ради національної безпеки та оборони. Секретарем Ради нацбезпеки знову призначено Євгена Марчука. Перестановки пов'язані передусім із змінами у складі уряду.

"Німецька хвиля"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування